Najave 16. srpnja 2020.

Chozen je predstavio ljetno izdanje čokoladnih bombona!

foto: Robert Tomić
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz uspješne zagrebačke radionice čokoladnih bombona izašla je ljetna edicija s hrabrim kombinacijama okusa...

S čokolatijerom Draženom Zeljkovićem prvi smo se puta susreli u siječnju, neposredno nakon što je pokrenuo brend Chozen. Rad za kompjuterom tada je friško zamijenio dizajniranjem čokoladnih bombona i krenuo u investiciju bez garancije. Ipak, zbog visokog standarda i inovativnosti za Chozen se pročulo i daleko van granica zemlje, do sjevera Europe, ali i preko Atlantika. 

 

Možda vas zanima... CHOZEN: Luksuzni čokoladni bomboni iz male zagrebačke radionice Špajza

 

„Nadao sam se da će se ljudima svidjeti šarene čokoladne kreacije i, s obzirom na odaziv i količinu podrške, izgleda da je stvarno tako. Možda ne bih to nazvao rezultatom, s obzirom na to da na početku nije postavljen nikakav cilj - osim da uživam u izradi bombona i usrećim svakoga tko otvori kutiju. Povezao sam se s baš puno kul ljudi, s kojima potencijalno i vidim neki oblik suradnje. Prije izrade bombona živio sam sjedilačkim načinom života za kompjuterom, pa mi je ovo sve novi svijet“, osvrnuo se Dražen na prvih šest mjeseci rada.

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Ljetno izdanje Chozena

U međuvremenu su iz ove male radionice u Novom Zagrebu odaslane tisuće kutija luksuznih čokoladnih bombona, a ovog je tjedna predstavljena i ljetna edicija sa šest novih okusa. Punjenja su se promijenila, ali ne i sjaj šarenih glazura i magična brojka od 12 bombona u kutijici. 

U ljetnom su izdanju kombinacije koje i sam Dražen, u šali, naziva začudnima – karamela miso s jabukom i cimetom, punjenje od terana i čilija, yuzu sa svježim sirom, kombinacija džema od marakuje i tonke, munchmallow lješnjak s pucketavim šećerom te kokos s indijskim oraščićem. 

Kombinacije okusa su inspirativne i primamljive, baš kao i u premijernom izdanju s nezaboravnim bombonom od karamele, kardamoma i limete. „Ovog sam puta odlučio napraviti bombone koji su po mom ukusu, pa sam se u tom smjeru i kretao tijekom testiranja. Recept uvijek može biti bolji i uvijek živi i nadograđuje se“, rekao nam je. 
 

Chozen čokoladne bombone možeš naručiti putem Instagrama te preuzeti u Novom Zagrebu ili, uz nadoplatu, odabrati opciju dostave. Cijena pakiranja jest 140, dok troškovi dostave iznose 15 kuna. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.