Najave 08. veljače 2018.

Dođite na 1. Državno prvenstvo pizzaiola

pizza
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Novoosnovana Udruga hrvatskih pizzaiola u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom organizira 1. Državno prvenstvo pizzaiola. Cjelodnevno natjecanje pizzaiola održat će se u ponedjeljak, 12. veljače u pizzeriji O’Hara u Zagrebu u ulici Ivane Brlić Mažuranić 1B na Malešnici s početkom u 10:00 sati.

Iako je prvotno natjecanje bilo zamišljeno da se održi u sklopu sajma Hotel&Gastroteh, u želji da se natjecateljima omoguće najbolji mogući uvjeti na vrhunskom nivou, natjecanje je prebačeno u pizzeriju O’Hara u nešto ranijem terminu. Ako ste skriveni talent, vjeujete u sebe, ili znate nekoga koji to sve ispunjava, prijavite se što prije, ili barem dođite gledati i navijati!

O'Hara | Author: Promo foto: Promo

Na natjecanje se mogu prijaviti svi pizzaioli, samostalno ili kao predstavnici pizzerija ili ugostiteljskih objekta. Prijave za natjecanje počinju od 20. siječnja 2018. i traju do popunjavanja mjesta. Na natjecanju može sudjelovati najviše 15 natjecatelja. Sudionici se prijavljuju ispunjenjem prijavnice te plaćanjem kotizacije u iznosu od 300 kuna po natjecatelju do petka, 09. veljače 2018. Sudionici su dužni uz prijavnicu poslati i životopis (za potrebe voditelja manifestacije). Na prijavnici je obavezno navesti koju vrstu pizze će pripremati (uz Margheritu) i koje sastojke (koje osigurava organizator) će koristiti.

Svaki natjecatelj izrađuje ukupno dvije pizze: jednu pizzu po vlastitom izboru i jednu pizzu Margheritu. Pizze će se pripremati u krušnoj peći. Svaki natjecatelj donosi sa sobom tijesto. Dodatna oprema kao i tanjuri za prezentaciju bit će osigurani. 

Svaki natjecatelj ima 20 minuta za pripremu, izradu pizze, prezentaciju i pospremanje radne površine. Pobjedniku će pripasti titula prvog državnog prvaka u izradi pizze. Uz titulu osvaja i mogućnost da predstavlja Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u izradi pizze kao kulinarski reprezentativac Hrvatske.

Utvrđuje se novčani nagradni fond i sponzorske nagrade (prema mogućnostima organizatora) sukladno ostvarenom rezultatu i to prema sljedećem:
- za osvojeno 3. mjesto : 500,00 kn i sponzorske nagrade
- za osvojeno 2. Mjesto: 1000,00 kn i sponzorske nagrade
- za osvojeno 1. Mjesto: 2.000,00 kn i sponzorske nagrade

Detaljne informacije, sastojke i propozicije natjecanja možete preuzeti ovdje. Prijavnicu za natjecanje možete preuzeti ovdje

 

Natjecatelji:
1. Mario Grujić, U.O Leonardo, Pizzerija Paris, Kostrena
2. Amando Sambolić, Hiša Okusov, HDO Gostinstvo, Podplat, Slovenija
3. Martina Stanić, Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica
4. Dario Vedlin, Osijek
5. Dejan Pušelj, Pizzeria Lipov hlad, Osijek
6. Damir Pavec, Pizzeria Gerfild, Bjelovar
7. Ratko Tomić, Pizzeria Bokamorra, Helios d.o.o, Split
8. Luka Vasić, Požega
9. Kristijan Markuš,
10. Martina Bošković, Bonus Plus, Đakovo
11. Marijan Jurišić, Pizzeria Peperoni, Nin
12. Emin Mrkaljević, Pizzeria Napoli, Labin
13. Vedran Bačak, Pizzeria Dalmatino, Baška Voda
14. Darko Klobučar, Bistro Travel, Gospić
15. Nikica Čerkezović, Zagreb

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.