Najave 19. lipnja 2024.

Enosophia osvojila 5 medalja na ovogodišnjem Decanteru

enosophia
Enosophijina vina nagrađena Decanterovim srebrom
foto: Press
Četiri srebrne Decanterove medalje otišle su kompletnoj Enosophijinoj liniji Miraz, to jest za sva 4 vina koja se mogu naći u toj liniji, dok je peto srebro osvojeno njihovim pjenušcem Memoria Brut Nature

Danas su objavljeni rezultati 21. prestižnog ocjenjivanja vina Decanter World Awards. Ove godine hrvatski vinari prošli su na Decanteru lošije nego lani (kada su osvojili odličnih 25 zlata!), osvojivši 11 zlata, 138 srebra te 215 bronci. Svima im od srca čestitamo i želimo bolji uspjeh iduće godine.

Ima i onih koji su i ove godine postigli odličan rezultat, a jedan od takvih primjera definitivno je vinarija Enosophia iz Feričanaca s osvojenih čak 5 srebrnih medalja na 21. Decanterovu ocjenjivanju.

Decanter Možda vas zanima... Hrvatskoj ove godine samo 11 zlata na Decanteru! Najave

enosophia | Author: Press Enosophijina berba medalja na ovogodišnjem Decanteru foto: Press

Uspjeh linije Miraz

Znakovito je da su srebrne medalje otišle kompletnoj liniji Miraz, to jest za sva 4 vina koja se mogu naći u toj liniji. Srebra su osvojili Miraz Frankovka i Miraz Cabernet Franc iz berbe 2019. te Miraz Syrah i Cuvée Miraz iz berbe 2018. Peto srebro osvojeno pjenušcem Memoria Brut Nature.

“Više me veseli što su sva vina iz kolekcije Miraz, kao i naš pjenušac Memoria dobila visoka priznanja kao što je Decanterovo srebro za koje treba osvojiti preko 90 bodova, nego da je jedna etiketa dobila zlato, a druga broncu ili ostala bez medalje.

Linije Miraz i Memoria su naše perjanice u koje ulažemo golemi trud i u vinogradu i u podrumu, kako bismo izdvojili i odnjegovali ono najbolje što imamo. Zato me čini izuzetno ponosnim kad vidim da su stroge komisije magazina Decanter tu kvalitetu unisono prepoznale i nagradile.

Ovime naša vina, koja osim što imaju još jednu potvrdu najviše kvalitete, uvijek nude i poštene i pristupačne cijene", izjavio je direktor vinarije Enosophia Martin Kovačević.

enosophia | Author: Press Direktor vinarije Enosophia Martin Kovačević i Lucija Kovačević, glavna enologinja vinarije foto: Press enosophia | Author: Press Kvaliteta počinje već u vinogradu foto: Press

Enosophia frankovka Možda vas zanima... Tajna vrhunske frankovke je u klonskoj selekciji Najave

Uspjeh među 18.143 vina iz 57 zemalja

Uspjeh je postignut u konkurenciji od ukupno 18.143 vina iz 57 zemalja, od čega se samo iz Hrvatske navodno natjecalo više od 600 vina.

Također, vina Miraz Cabernet Franc iz 2018, te Miraz Syrah iz 2019. osvojila su Decanterovu broncu, baš kao i njihova vina iz linije Dika - Dika Graševina 2023. te Dika Sauvignon Blanc iz 2023. te crveno vino Rubi Fusion iz 2019. Ukupno 10 medalja - 5 srebra i 5 bronci!

Možda vas zanima... Vinarija Enosophia s najvećim brojem medalja s Decantera u Hrvatskoj Najave

Kako su Decanterovi suci doživjeli Enosophijina vina

Nagrađena vina, Decanterovi suci osim što su ocijenili su i opisali kako slijedi:

Memoria Brut Nature (92/100)

- pjenušac dobiven klasičnom metodom od sorte rajnski rizling, dozrijevan 48 mjeseci na vlastitim kvascima

- "Slojevit miris s orašastim i svježim citrusnim aromama i s autolitičkim notama u pozadini. U ustima harmonično, s vibrantnim kiselinama i mineralnim završetkom"

enosophia | Author: Press Memoria Brut Nature foto: Press

Miraz Frankovka 2019. (90/100)

- "Bogato i ekspresivno vino. S aromama crnog ribiza, tamne čokolade i likoricije. Živo i vrlo pitko u ustima, s prilično dugim završetkom"

Miraz Cabernet Franc 2019. (90/100)

- "Zrelo crno voće na nosu uz malo pečene paprike i s dodirom lista rajčice i duhana. Na nepcu harmonično i sasvim suho"

enosophia | Author: Press Enosophijina vina iz linije Miraz foto: Press

Miraz Syrah 2018. (92/100)

- "Svježe arome crvenog voća na nosu, a u ustima punog bridećeg okusa, s nešto slatkih začina poput vanilije u pozadini. Lijepe je punoće i strukturalne ravnoteže, kao i dugačke završnice"

Miraz Cuvée 2018. (90/100)

- 50% cabernet sauvignon, 30% merlot, 15% frankovka, 5% cabernet franc

- "Obilne arome crvenog voća na nosu s cvjetnom nijansom u pozadini, kao i s notama finih začina. U ustima je profinjeno i slojevito"

enosophia | Author: Press Enosophia slavi svoj uspjeh na Decanteru foto: Press

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.