Za sve one koji blagdansko vrijeme povezuju s dobrim okusima i ugodnim ambijentom, Zadar od ove godine nudi novu zanimljivu gastro adresu. Hotel Hyatt Regency Zadar, smješten u impresivnoj obnovljenoj zgradi nekadašnje tvornice Maraska, pripremio je posebne blagdanske programe prepune slasnih, kreativnih jela, pomno odabranih pića i dalmatinske atmosfere uz more.
Interijer hotela, koji spaja industrijsku prošlost s modernim dizajnom, dodatno naglašava blagdanski doživljaj, a terasa s pogledom na more postaje jedno od najpoželjnijih mjesta za uživanje u zimskim zalascima sunca.
U hotelu Hyatt Regency Zadar najavljuju slasne blagdanske programe za Badnjak, Božić te doček Nove godine
Badnjak u Alfred's baru
Badnjak u Alfred’s baru zvuči jako zanimljivo. Tijekom dana će nuditi kreativne koktele među kojima je i Grinch, kombinacija Midorija, Absoluta, falernuma i citrusa, a uz koktele i lagana jela poput pizze fritte s provolone sirom, ricottom, rajčicom i čvarcima te kobasice sa sirom poslužene u domaćem kruhu s rajčicom i bosiljkom.
Navečer se ponuda pretvara u pravu blagdansku priču s posebnim jelima pripremljenima samo za ovu prigodu. Gosti mogu probati Cezar salatu u varijanti s Jakobovim kapicama i vrganjima, bakalar na zeleno poslužen uz ragu od algi i školjaka, te desert Mignon, kombinaciju čokolade i kokosa koja zaokružuje večer u intimnoj atmosferi bara.
U hotelu Hyatt Regency Zadar najavljuju slasne blagdanske programe za Badnjak, Božić te doček Nove godine
Božićna večera kao spoj tradicije i modernog
Na Božić, božićna večera u hotelu će donijeti spoj tradicije i suvremenog pristupa kuhanju. Poslužit će se jela čiji su okusi usklađeni s godišnjim dobom: sourdough pain de campagne, maslac s prahom od kvasca i ljutike, arancini od gambera, velouté od biska, ulje od estragona, odležani obraz grdobine, celer, krema mlaćenice i hren, sotirani špinat, konfitirani kesteni i kavijar, pureća balotina, prokulica, krema od čičoke, terina od kelja i crne trube, pileći demiglace, “arrosto di manzo“ goveđi brisket, gnocchi a la romana, ragu od zimskih gljiva te složenac od meda i jabuka.
Kulinarski tim hotela Hyatt Regency Zadar i inače naglašava lokalne i sezonske sastojke te kombinira klasične tehnike s modernim interpretacijama, pa je i za ovu prigodu osmislio jelovnik koji istovremeno poštuje blagdansku tradiciju i unosi dozu svježine.
U hotelu Hyatt Regency Zadar najavljuju slasne blagdanske programe za Badnjak, Božić te doček Nove godine
Raskošan i slastan doček Nove godine
Posebnu pozornost privlači i Hyattov doček Nove godine pod nazivom “Under the Stars”. Novogodišnja večer započinje pjenušcem dobrodošlice i svježe otvorenim kamenicama, nakon čega slijedi svečana večera od 5 sljedova.
Među najavljenim specijalitetima ističu se ravioli punjeni paškom skutom i filet romba poslužen s vongolama i hrskavim kaparima. Ukusne zalogaje pratit će nastup DJ-a koji će kombinirati domaće i međunarodne hitove, a poseban trenutak večeri planira se na terasi gdje će gosti pod otvorenim nebom nazdraviti novoj, 2026., godini. Nakon ponoći zabava se nastavlja u Alfred’s baru i na terasi, sve do ranih jutarnjih sati.