Najave 05. travnja 2018.

Festival Crna ovca ove godine još veći, bolji i slasniji

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Crna ovca, festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta u Bašku ove godine ponovno dovodi nove programe, izvođače, govornike i velik broj posjetitelja željnih gastronomskih delicija od janjetine i besplatnog programa koji će trajati od ranih poslijepodnevnih sati u petak 18. svibnja, do nedjelje, 20. svibnja.

Atraktivan trodnevni gastronomski, glazbeni, kulturni i sportski program festivala „Crna ovca“ realizira agencijski tim Studija Conex, uz podršku domaćina Općine Baška, Turističke zajednice općine Baška i glavnog sponzora partnera, Valamar Rivijeru d.d. 

Crna ovca je za Bašku kao jednog od turističkih predvodnika Kvarnera i vodeće mjesto u turizmu Krka dobar uvod u sezonu, tumači načelnik općine g. Toni Juranić i dodaje: „Bogata povijest Baške, njezina suvremena ponuda smještaja i turističkog sadržaja dobila je u Crnoj ovci svojevrstan presjek. Veseli nas da su gosti prepoznali kvalitetu ponude i suradnju svih uključenih u realizaciju festivala, od organizatora do izvođača, lokalnih ugostitelja, iznajmljivača, udruga i hotelijera“.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

„Prošlogodišnje ponovno pokretanje Crne ovce pokazalo se punim pogotkom, mještani Baške i otoka Krka, zajedno s više tisuća posjetitelja prošlogodišnjeg izdanja festivala odmah su se raspitivali za ovogodišnji termin. Nismo ni trenutka dvojili, a da su gosti već spremni i željno očekuju proljetni vikend u Baški, pokazuju vrtoglave brojke pregleda i dijeljenja našeg prvog ovogodišnjeg promotivnog spota kao i pozitivni komentari posjetitelja naših stranica na društvenim mrežama. Crna ovca i ove će godine svima u Baški donijeti tri dana pozitivne energije i nepatvorenog veselja“, izjavio je g. Boris Lešić, direktor Studija Conex, organizatora Crne ovce.

Crna ovca ponovno je postala vjesnik početka sezone u Baški, kaže gospođa Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Općine Baška: „Iako se rezultati su turizmu često iskazuju kvantitativno ostvarenim noćenjima, Crna ovca kao zaokružena manifestacija, koji kombinira kulturu, zabavu, gastronomiju te sportske outdoor aktivnosti poput biciklizma, trekinga i trail trčanja, važna je za jačanje ponude Baške kao atraktivnog odredišta u predsezoni i postsezoni. Time se odlično uklapa u našu viziju Baške kao mjesta koje cijelu godinu nudi dobro osmišljene sadržaje za različite kategorije turista“.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

G. Mile Pavlica, destinacijski direktor Valamar Rivijere za otok Krk koja je ove godine ponovno uz financijsku podršku Crnoj ovci na raspolaganje za program ustupila i svoje lokacije, naglašava: „Jedna od osnovnih Valamarovih strateških odrednica je i razvoj destinacije sinergijom lokalne zajednice i naše kompanije, koja rezultira novim sadržajima i obogaćivanjem ponude, baš poput Crne Ovce u Baški. Sadržaji su važna komponenta turizma danas, jer su današnji gosti aktivni i znatiželjni te traže puni doživljaj destinacije. U Valamaru smo svjesni da je uz investicije u smještaj potrebno ulagati u sadržaj kao motiv dolaska naših gostiju, ali i u raznovrsnost ponude s naglaskom na autentičnost“.

Glazbena ponuda ove se godine diči imenima poput grupa Detour, Psihomodo pop, My Buddy Moose i Urban & 4, koji će od 18. do 20. svibnja protutnjati pozornicom u Baški na Krku i rasplesati posjetitelje festivala.

Iz ovogodišnjeg programa valja izdvojiti vođene planinarske i biciklističke ture u kojima će sudjelovati brojni rekreativci koji će posjetiti najvažnije baščanske povijesne i kulturne lokacije, jedriličarsku regatu „Corinthia Cup - Memorijal Jure Vukasović“, dječji nogometni turnir Crni Jancić i memorijalni nogometni turnir Ivica Juničić - Junac. Vraća se i astronom, g. Korado Korlević iz Višnjanske zvjezdarnice koji će ove godine održati predavanje pod nazivom „Budućnost pripada nekolicini nas koji smo još uvijek spremni zasukati rukave“.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Uz atraktivan gastronomski, kulturnoumjetnički i sportski program, ove će godine u Baški posjetitelji prvi put moći gledati i Međunarodno natjecanje u striženju ovaca koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske, još jedne od vještina koje danas nije moguće vidjeti na svakom koraku, a duboko je povezana s tradicijom Baške.

Uz specijalitete od autohtone bašćanske janjetine nitko neće ostati gladan, a moći će se kušati i ostali tradicionalni otočki proizvodi. Uz već navedene headlinere, na Crnoj ovci će ove godine posjetitelje tijekom cijele subote zabavljati DJ Dr. Smeđi Šećer, dok će u na maloj pozornici, koja je ove godine prvi puta u pogonu, nastupiti krčka glazbena skupina Grapevine Babies.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.