Najave 04. srpnja 2024.

Friday tasting - uživanje u mirisima i okusima Istre

butiga, friday tasting
Friday tasting ispred Butige u Kašteliru
foto: Press
Ispred popularne Butige u Kašteliru od ovog petka kreće omiljeno događanje Friday tasting, a ovog petka moći će se besplatno degustirati vina vinarije Cosetto i maslinova ulja Monte Formento OPG-a Grebac

Ovog petka, 5. srpnja, započinje ovosezonski serijal slasnih i mirisnih događanja Friday tasting. Riječ je o specifičnom događanju u Kašteliru tijekom kojeg posjetitelji kroz besplatne degustacije mogu upoznati najbolje okuse lokalnih, domaćih delicija. Friday tasting održat će se ispred kaštelirske prodavaonice Butiga od 19 do 22 sata, a ovog petka posjetiteljima će se predstaviti vinarija Cossetto te OPG Grebac sa svojim maslinovim uljima.

Brzo osvojili srca posjetitelja

Ovakav koncept Friday tastinga, po kojem se svakog petka tijekom srpnja i kolovoza ispred Butige predstavljaju dva lokalna OPG-a, započeo je prošle godine i brzo je osvojio srca svih posjetitelja.

Jer prodavaonica Butiga je carstvo fantastičnih domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova, pa je savršena za lokaciju održavanja Friday tasting degustacija, tim više što se svi proizvodi koje posjetitelji kušaju mogu odmah i kupiti u Butigi.

butiga, friday tasting | Author: Press Ovog petka kušat će se vina vinarije Cossetto foto: Press

Vina Cossetto koja će se moći degustirati ovog petka rezultat su predanog rada obitelji u kojoj su čak tri školovana enologa, i nadaleko su poznata po svojoj posebnosti i top kvaliteti.

Također, maslinova ulja Monte Formento OPG-a Grebac uvrštena su u prestižni svjetski vodič Flos Olei, fantastične su kvalitete, a posebnost ponude su i ulja s dodatkom raznih aroma, poput chilija, ružmarina ili češnjaka. Uz sve, Friday tasting će obilovati i odličnom glazbom za koju će se ovog petka pobrinuti Duo Shakers.

butiga, friday tasting | Author: Press Kušat će se i maslinova ulja Monte Formento OPG-a Grebac foto: Press

Idući petak drugi proizvođači

Već znamo i tko će svoje proizvode na besplatno kušanje ponuditi idući petak, 12. srpnja, također od 19 do 22 sata ispred Butige u Kašteliru. Stiže, naime, vinarija Radoš u kojoj se tradicija vinarstva prenijela već na četvrtu generaciju, i u kojoj je proizvodnja vrsnih vina jednostavno stil života. Ujedno, tog petka moći će se kušati maslinova ulja OPG-a Beakovich, a riječ je o izvrsnim i nagrađivanim uljima. 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.