U sklopu gastro sajma u Torinu dvadeset će se timova natjecati za ulaznicu u finale prestižnog natjecanja Bocuse d'Or. Hrvatsku predstavljaju varaždinski kuhari Zlatko Novak i Marin Pozder.
Zlako Novak se za svoje mjesto u natjecanju izborio svojim radom i nastupima na hrvatskim državnim prvenstvima u kuharstvu, međunarodnim natjecanjima poput Svjetskog kulinarskog kupa, Kulinarske olimpijade i Global Chefs Challenge natjecanja te posljednjem nastupu na CRO TOP 10. U Torinu će natjecatelji biti pod najvećim iskušenjem i ispitom karijere. Tamo će ih u užarenoj atmosferi, kakve se ne bi posramili ni neki nogometni velikani, promatrati preko 5000 navijača i elita svjetskog kulinarstva koja ocjenjuje svaki korak, svaki pokret kuhačom, svaki potez nožem.
Suci će pratiti i nadgledati svaku sitnicu, od pripreme radne površine, osobne prezentacije kuhara, organizacijskih sposobnosti, higijenskih navika, iskoristivosti namirnica do načina pripreme i tehničkih vještina. A tek onda dolazimo do gotovog tanjura i pripremljenog jela kad će suci ocijeniti vizualnu privlačnost jela, kompoziciju, koloristiku, čistoću rada, ujednačenost svih tanjura, a zatim i sklad okusa, temperaturu, teksturu i nutricionističke vrijednosti.
Kandidati će imati dva testa kako bi pokazali svoje vještine, odnosno pripremiti dva glavna jela. Za temu Na tanjuru, morat će pripremiti 15 identičnih tanjura, a za temu Na plati, svaki kandidat će pripremiti 15 porcija na platu prije posluživanja na tanjur. Za oba jela, imaju vremensko ograničenje od pet i pol sati. Zadane su namirnice goveđi file Fassona Piemontese, riža Baraggia Biellese, teleća brizla, kokošja jaja i Castelmagno sir, a od kuhara se očekuje da u jela ukomponiraju i kulinarsku tradiciju svoje zemlje.