Najave 02. veljače 2023.

Jedinstvena prilika za kušanje kultnih vina!

Vinart Petit Tasting
Vinart Petit Tasting na programu je 25. veljače u hotelu Dubrovnik foto: Vinart Grand Tasting
gastro postao gastro.24sata.hr
Program je podijeljen u dva dijela - Majstorski ciklus - discovery session s vinima koja će tek postići svoj kultni status, te Majstorski ciklus - icons session s legendarnim vinima koja su obilježila vinsku scenu Hrvatske

Još samo mjesec dana, odnosno još 30-ak puta idemo spavati, i u zagrebačkoj Laubi održat će se tradicionalni Vinart Grand Tasting, omiljeno proljetno kušanje vina na kojem izlažu birani vinari iz Hrvatske i susjednih zemalja te predstavljaju svoja ponajbolja vina.

Ovaj vinski događaj za koji se svake godine bez iznimke rezerviraju dani u kalendaru, održat će se u petak i subotu 3. i 4. ožujka, a prethodit će mu 4 dana zanimljivih i edukativnih vinskih radionica u hotelu Dubrovnik, ali i jedan uistinu poseban događaj - Vinart Petit Tasting 25. veljače, također u hotelu Dubrovnik.

 

Možda vas zanima... Vinart: Osnovana nagrada za godišnja postignuća Najave

 

Vinart Petit Tasting ekskluzivan je događaj, malo promenadno kušanje pomno odabranih vina, a ovogodišnja tema je – majstorski ciklus. Bit će podijeljen u dva dijela – u prvom dijelu kušat će se vina koja su budućnost hrvatskog vinarstva, dok ćemo u drugom dijelu moći utvrditi gradivo te kušati kultna vina, koja su obilježila hrvatsku vinsku scenu, ali su se pila (i o njima se naveliko pričalo) i izvan naših granica.

 | Author: Vinart Grand Tasting Vinart Petit Tasting ekskluzivan je događaj, malo promenadno kušanje pomno odabranih vina, a ovogodišnja tema je – majstorski ciklus foto: Vinart Grand Tasting

Kušanje vina iz Majstorskog ciklusa - discovery session održat će se od 13 do 16 sati, a bit će predstavljena vina iznimne kvalitete na koja vrijedi obratiti pozornost, odnosno vina u kojima leži budućnost hrvatskog vinarstva. Izlagat će vinari Barun, Štampar, Milan Budinski, Kota, Sosich, Cmrečnjak, Gracin/Kiridžija... i brojni drugi. Cjelovit popis pronađi ovdje.

 | Author: Vinart Grand Tasting Na Majstorski ciklus - dicovery session svoja vina donose Barun, Štampar, Milan Budinski, Kota, Sosich, Cmrečnjak, Gracin/Kiridžija... foto: Vinart Grand Tasting

A Majstorski ciklus - icons session, koji počinje u 17 i završava u 20 sati, bit će uistinu ekskluzivno kušanje ponajboljih majstora današnjice. Kušat će se legendarna vina koja su obilježila hrvatsku vinsku scenu – neka iz aktualnih berbi, a neka iz starijih i na tržištu nedostupnih berbi, izvađena iz vinskih arhiva te će se tako na pravi način pokazati njihov kolekcionarski potencijal.

Izlagat će Šember, Korak, Kutjevo d.d., Kabola, Grgić, Matošević, Kozlović, Jagunić, Tomac, Veralda, Benvenuti, Coronica, Petrač, Degrassi, Krauthaker, Gracin, Zlatan otok, Bodren, Iločki podrumi… Da ne nabrajamo dalje, popis sudionika i njihovih kultnih vina pronađi ovdje.

 | Author: Vinart Grand Tasting Na Majstorskom ciklusu - icons session kušat će se kultna vina Šembera, Koraka, Kutjeva d.d., Kabole, Grgića, Matoševića, Kozlovića, Tomca, Benvenutija, Krauthakera... foto: Vinart Grand Tasting

Evo, ukratko smo ti prenijeli sve što Vinart Grand Tasting priprema za kraj veljače i početak ožujka, a na tebi je da se odlučiš što te od toga najviše zanima i uživaš u vrhunskim vinima.

Oni iskusniji poznavatelji i ljubitelji vina već znaju što od ponuđenog je najbolje za njih, a za one koji tek počinju ulaziti u kompleksan svijet (kušanja) vina savjetujemo da nikako ne propuste Vinart Grand Tasting u Laubi, ali i odu na neku od radionica na kojima će puno toga naučiti.

 

Možda vas zanima... Vinart: Dodjela vinske verzije Oscara Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.