Špajza 13. studenoga 2018.

Vinart: Dodjela vinske verzije Oscara

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U Kaptol Boutique Cinema sinoć su dodijeljene nagrade za godišnja postignuća na hrvatskoj vinskoj sceni!

Kako na jednom mjestu okupiti vrhunske stručnjake iz različitih grana vinarstva najbolje znaju u zagrebačkoj tvrtki Vinart, koja je drugu godinu zaredom organizirala dodjelu Vinartovih godišnjih postignuća. Pred čak 250 uglednih gostiju iz svijeta medija, poduzetništva i vinarstva vinski Oscari uručeni su onima koji su u protekloj godini i ranije obilježili domaću vinsku scenu.

„Izuzetno smo ponosni što je dodjela nagrada najboljim vinarima i vinarijama uspješno zaživjela i dokazala da u Hrvatskoj postojano raste i razvija se ne samo interes za vrhunska vina, nego i cjelokupna vinska scena. Stoga od srca čestitam dobitnicima te se nadam da nas sve očekuje još mnogo uspješnih godina“,  izjavio je osnivač nagrada Saša Špiranec.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Među nagrađenima istaknuli su se Vlado Krauthaker koji je osvojio glavnu nagradu Romerquelle Osoba godine te Vinarija Miloš kao Romerquelle Vinarija godine, dok su u kategoriji nagrada Lidl regionalne vinarije godine nagrade osvojili vinarija Šember (Bregovita Hrvatska), vinarija Krauthaker (Slavonija i Podunavlje), vinarija Fakin (Istra i Kvarner) i vinarija Miloš (Dalmacija). U kategoriji nagrada Vinart trgovci godine nagrade su odnijeli Roto dinamic d.o.o. kao veletrgovac godine, vinoteka Bornstein kao vinoteka godine te Vino.hr kao web shop godine.

„Ovo je bila naša 43 berba i iznimno smo ponosni na ovo priznanje. Lijepo je kada dugi niz godina radite i vidite da se ulaganje isplatilo jer su vina Krauthaker cijenjena na području cijele Hrvatske i šire", rekao je Vlado Krauthaker, dobitnik nagrade za Osobu godine.

 

 | Author: Morana Popovčić foto: Morana Popovčić

 

„Vinarija Miloš već 30 godina beskompromisno radi na promociji Pelješca i sorte plavac mali kao i na ekspresiji teroara i sortimenta. Drago mi je da je u konačnici naš trud prepoznat i od šire publike, jer kad radite nešto beskompromisno, i u poslu i u životu, teško se dodvoriti široj publici, ali ipak na kraju to bude moguće“, rekao je Ivan Miloš, čija je Vinarija Miloš proglašena vinarijom godine i najboljom regionalnom vinarijom.

 

 | Author: Morana Popovčić foto: Morana Popovčić

 

Osim godišnjih nagrada najboljim vinarima i vinarijama, na sinoćnjoj dodjeli koju je vodio glumac Vedran Mlikota, uručene su i nagrade za životno djelo pojedincima koji su svojim djelovanjem zadužili hrvatsko vinarstvo. Ove godine to su legendarni međimurski vinar Franjo Lebar, pionir privatnog poduzetništva u vinarstvu Ivan Enjingi, pokretač moderne dalmatinske vinske scene Zlatan Plenković, prvi vinski veletrgovac i vinotekar Vlado Borošić te ugledni znanstvenik i autor brojnih stručnih publikacija prof. dr. sc. Nikola Mirošević. Nagrada udruge Women on Wine za vino godine Bibich Ambra uručena je vinariji Bibich.

 

 | Author: Morana Popovčić foto: Morana Popovčić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.