Najave 25. srpnja 2023.

Jedva čekamo rujan zbog omiljenog vinskog festivala

Slavonija i Podravina, wine not!?
Sve je spremno za treće izdanje festivala Slavonija i Podravina, wine not!? foto: Matija Turkalj
gastro postao gastro.24sata.hr
Najavljen nikad atraktivniji vinski festival Slavonija i Podravina, wine not!? na kojem posjetitelje u rujnu čeka ukupno šest događanja: 5 ekskluzivnih vinskih evenata i jedan hedonistički maraton, sve na atraktivnim lokacijama na Plemićkoj ruti

S prvim danom rujna počinje i novo izdanje omiljenog kontinentalnog vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!?, koji u  Virovitičko-podravsku županiju, na prekrasne lokacije, donosi čak 6 atraktivnih događanja. Na svoje će doći vsi ljubitelji vina, oni koji će to tek postati, ali i svi ljubitelji prirode, tradicije i kulture.

Bajkovite lokacije

Sve počinje manifestacijom Wine&Art 1. rujna u prekrasnom virovitičkom Dvorcu Pejačević, nastavlja se 8. rujna manifestacijom Magic&Wine u plemićkom ruhu u suhopoljskom Centru za posjetitelje – Dvorac Janković. Nastavak festivala Slavonija i Podravina, wine not!? je 15. rujna, na dvije nove lokacije: Urban wine party u Geo-info centru Voćin i Večer o vinu i mitologiji u TIC-u Klopotec pored Pitomače.

 

Graševina Možda vas zanima... Zašto u Hrvatskoj toliko volimo graševinu? Špajza

 

Nakon toga, 22. rujna vinoljupce, posjetitelje festivala Slavonija i Podravina, wine not!? čeka Vinski party u perivoju Centra za posjetitelje Dravska priča u Noskovcima, a sve završava 30. rujna Vinskim maratonom u Orahovici. Ima li bolje pozivnice za posjet Virovitičko-podravskoj županiji ovoga rujna?

 | Author: Matija Turkalj Kušat će se 18 različitih sjajnih vina iz Virovitičko-podravske županije foto: Matija Turkalj

18 sjajnih vina

Za predstavljanje trećeg izdanja festivala Slavonija i Podravina, wine not!? odabran je Turističko-informativni centar Klopotec na vinorodnom Kladarskom bregu, novi turistički hot spot na Bilogori iznad Pitomače koji se također otvara u rujnu.

"Šest lokacija, šest različitih priča i 18 sjajnih vina ovogodišnjeg vinskog festivala ponovo će okupiti ljubitelje vina, umjetnosti, povijesnih ambijenta i prekrasne prirode. Ovu priču započeli smo prije tri godine kako bismo Virovitičko-podravsku županiju brendirali kao atraktivnu butik vinsku destinaciju sa sve većim brojem malih obiteljskih vinarija.

Željela bih zahvaliti lokalnim turističkim zajednicama i Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, našim partnerima na ovom projektu", istaknula je direktorica TZ Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

 | Author: Kristijan Toplak Ivana Nemet, Igor Andrović, Martina Jakelić foto: Kristijan Toplak

Ne brini, bit će i fine hrane!

"Rujan je već tradicionalno vinski mjesec u našoj županiji prvenstveno zahvaljujući manifestaciji Slavonija i Podravina, wine not!? koja je postala je poznata diljem Hrvatske.

Uz iznimna vina naših lokalnih vinara na ovom ekskluzivnom događanju promoviramo i gurmansku ponudu, ali i bogatu kulturnu baštinu na atraktivnim lokacijama naše županije u kojoj se susreću Slavonija i Podravina i u kojoj se čuju i kaj i što", poručio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

 | Author: Matija Turkalj Osim u vinima i kulturi, moći će se uživati i u finoj hrani foto: Matija Turkalj

Ovaj vinski festival ne priča samo najljepšu priču o vinima nego i ljudima, istaknula je njegova ambasadorica, enologinja Ivana Nemet koja je za ovu godinu odabrala najbolja vina Virovitičko-podravske županije.

Cijena ulaznice za svako od šest događanja iznosi 15 eura, a svoje mjesto potrebno je unaprijed rezervirati. Više informacija pronađi na web stranici TZ Virovitičko-podravske županije.

 | Author: Matija Turkalj Slavonija i Podravina, wine not!? foto: Matija Turkalj

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.