Najave 26. kolovoza 2024.

Jela Ane Morgan savršeno su se sljubila s vinima Franković i koktelima Filipa Pleteša

morgan
Ana Morgan oduševila gala večerom u suradnji s Vinarijom Franković i kotelima Filipa Pleteša
foto: Press
Na prelijepoj terasi restorana Morgan, održana je večera koja je okupila ljubitelje vrhunske gastronomije. Ana Morgan oduševila gala večerom u suradnji s Vinarijom Franković i koktelima Filipa Pleteša te najavila još sličnih događanja

Na prelijepoj terasi restorana Morgan, održana je večera koja je okupila ljubitelje vrhunske gastronomije i vina. Pažljivo odabran jelovnik Ane Morgan pratila su vina istarske vinarije Franković, dok je cjelokupni doživljaj obogatio Filip Pleteš, Mikks Drinks svojim inovativnim koktelima.

Večer je počela uz pjenušac Stella Franković, uparen s finim zalogajima kao što su tacos sa skutom i povrćem. Zatim je slijedio koktel  Yuzu Hugo Spritz, uz maslinu u tempuri. Nakon uvodnih pića i zalogaja, gosti su uživali u pažljivo pripremljenim jelima.

ana morgan Možda vas zanima... Ana Morgan kuha slasna, sezonska i promišljena jela Recenzije

morgan | Author: Press Morgan i njegov divan pogled foto: Press morgan | Author: Press Divan ugođaj u restoranu Morgan foto: Press morgan | Author: Press Tartar od rajčice i burrate foto: Press

Slastan početak uz pozdrav iz kuhinje

Večeru je otvorio pozdrav iz kuhinje – bigne s goveđim carpacciom. Prvi slijed, tartar od rajčice i burrate, bio je uparen s vinom Filiam Franković 2020, dok je drugi slijed, ravioli s artičokom, žumanjkom prepeličjeg jajeta i crumbleom od pršuta te espumom od parmigiana, bio je popraćen Koronom Franković 2018.

Za glavno jelo, poslužen je teleći file tournedos s redukcijom višnje i Teranom Franković 2018, nakon čega je uslijedio Carima ribeye s pont-neufom, uparen s Cabernet Sauvignonom Franković 2022. Večer je završila osvježavajućim semifreddom sa smokvom, uz koje se savršeno sljubilo vino Luna Blanca Franković 2023.

morgan | Author: Press Večera u restoranu Morgan foto: Press morgan | Author: Press Pila su se vina Franković foto: Press

U budućnosti želi na večerama okupiti vinare iz cijele Hrvatske

Kao što nam je otkrila u intervjuu prije nekoliko mjeseci, Ana Morgan i ovom je prilikom izrazila želju da buduća događanja okupe vinarije ne samo iz Istre, već iz cijele Hrvatske, kako bi se na jedinstven način promovirale raznolike vinske regije naše zemlje. Posebno je ponosna na činjenicu da su sve korištene namirnice lokalnog podrijetla, čime se nastoji gostima pružiti užitak moderne kuhinje na tradicionalan način.

"Naš cilj je pružiti gostima, a posebno poznavateljima hrane i vina, autentično iskustvo koje spaja lokalne namirnice s inovativnim kulinarskim pristupom", rekla je Ana Morgan.

morgan | Author: Press Večera u restoranu Morgan foto: Press morgan | Author: Press Vina Franković foto: Press

Popunjeni do posljednjeg mjesta

Ova večera samo je jedna u nizu sličnih događanja koje Morgan organizira, a ova se večera održala i u povodu Michelinove preporuke za Morgan za 2024 godinu.

Zanimanje za događaj nadmašilo je sva očekivanja s obzirom na to da je kapacitet restorana bio popunjen do posljednjeg mjesta, a interes javnosti znatno veći od kapaciteta.

morgan | Author: Press Filip Pleteš foto: Press morgan | Author: Press Večera u restoranu Morgan foto: Press

"Vjerujemo da će to postati praksa i u budućnosti kojoj se planira mnoštvo večera ovakvog tipa, ali specifičnih okusa i sljubljivanja s vinima.

Naravno, od prakse u kojoj se sparuju tradicija i moderna kuhinja ne odstupamo, stoga svima zainteresiranima predstoji mnoštvo događanja ovakvog tipa u restoranu Morgan", istaknuo je Bogdan Podunavac koji je, uz Anu Morgan, inicijator ove večere.

morgan | Author: Press Večera u restoranu Morgan foto: Press

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.