Najave 07. rujna 2021.

Još tri restorana zaradila su Michelinovu zvjezdicu!

foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Michelin je 10 hrvatskih restorana nagradio sa zvjezdicama, a na prestižnom popisu su i tri nova

S odgodom od otprilike pola godine, Michelin je objavio novu listu nositelja Michelinovih zvjezdica. Dobra je vijest, prije svega, da su svi restorani zadržali svoje zvjezdice, što zasigurno nije bilo lako u neizvjesnosti pandemije, ali i tijekom većih transfera na mjestu chefa kuhinje. Visokom društvu sa zvjezdicama, koje su dosad činili Monte, Pelegrini, 360, Noel, Draga di Lovrana, LD i Boškinac, priključili su se i Nebo, Alfred Keller i Agli Amici!

Nebo, restoran u sklopu riječkog hotela Hilton Costabella, vodi renomirani chef Deni Srdoč. Restoran je otvoren prije dva mjeseca, ali to je očito bilo dovoljno za ostavljanje dojma na Michelinove inspektore. Srdoču ovo nije premijerna zvjezdica; prvu je slavio u restoranu Draga di Lovrana. 

Alfred Keller nalazi se u sklopu lošinjskog hotela Alhambra, dok je treći ovogodišnji dobitnik rovinjski Agli Amici chefa Emanuelea Scarella. Rovinj se sada može pohvaliti s dva zvjezdana restorana, uz Monte koji je prvi prepoznat od strane uglednog vodiča Michelin. 

Dobre su vijesti stigle i hotelu Esplanade, čiji je restoran Zinfandel's preporuci dodao i posebnu zelenu zvjezdicu, koja se dodjeljuje restoranima koji funkcioniraju po principu održivosti. Uz to, 56 restorana zaslužilo je preporuku, dok ih je 13 svrstano u posebnu kategoriju Bib Gourmand. Popis istaknutih restorana pogledaj ovdje

 | Author: Arhiva hotela Esplanade Zinfandel's u sklopu hotela Esplanade; foto: foto: Arhiva hotela Esplanade

Prisjetimo se, rovinjski Monte je zvjezdicu zaslužio još 2017 godine., dok su je 2018.  dobili su i šibenski Pelegrini te dubrovački 360. U veljači 2019. ovom su se renomiranom društvu priključili i zagrebački Noel te Draga di Lovrana, a 2020. paški Boškinac te korčulanski LD.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.