Najave 29. travnja 2024.

Kaufland pokrenuo školu kuhanja za nezbrinutu djecu

mala škola kuhanja, kaufland
Kaufland pokrenuo školu kuhanja za nezbrinutu djecu, prvu radionicu vodio je chef Damir Tomljanović
foto: Press
Trgovački lanac Kaufland pokrenuo projekt škole kuhanja za štićenike centara za nezbrinutu djecu kako bi ih pripremio za samostalni život

Za razliku od djece koja odrastaju u obiteljskom domu i uče od roditelja svakodnevne vještine poput kuhanja i pospremanja, djeca iz centara za nezbrinutu djecu nemaju dovoljno prilika sudjelovati u pripremi hrane jer svoje obroke dobivaju poslužene i pripremljene iz profesionalnih kuhinja.

No u zadnjih par godina, u okviru organiziranog stanovanja sa svojim odgajateljima, pripremaju jednostavnije obroke za doručak i večeru. Kako bi se osposobili za sadržajniji i kvalitetniji samostalan život, učenje kulinarskih vještina im je jedan od prioriteta.

6 praktičnih kulinarskih radionica

Kaufland je odlučio dati svoj doprinos u ublažavanju ovog problema s kojim se suočavaju mladi pri izlasku iz centara za nezbrinutu djecu. Stoga je organizirana edukacija u obliku šest praktičnih kulinarskih radionica tijekom kojih će mladi steći potrebna znanja i savladati osnove kuhanja, a sve kako bi bili što spremniji suočiti se sa samostalnim životom izvan okvira centra. Dvije radionice već su uspješno provedene.

mala škola kuhanja, kaufland | Author: Press Kaufland pokrenuo školu kuhanja za nezbrinutu djecu foto: Press

"U dogovoru s Centrom za djecu Zagreb provodimo prvo školovanje za koje se prijavilo 11 djevojčica i djevojaka u dobi od 11 do 17 godina. Prvu od šest radionica koje provode stručnjaci iz Aspire vodio je poznati chef Damir Tomljanović.

Nadamo se da će ovaj projekt djeci iz centra biti vjetar u leđa za jednostavniji prelazak u samostalni život i drago nam je što ih na ovaj način u tome možemo podržati", objasnila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

Kaufland Možda vas zanima... Na odličnoj kulinarskoj radionici Kaufland pokazao kako namirnicu iskoristiti do kraja Špajza

mala škola kuhanja, kaufland | Author: Press Kaufland pokrenuo školu kuhanja za nezbrinutu djecu foto: Press

Odgovor na svakodnevne izazove

"Veoma smo zadovoljni što je i privatni sektor prepoznao izazove s kojima se susrećemo pri odgoju naše djece. Ovo je za nas jako važna suradnja gdje ih se konkretno osposobljava za život nakon ustanove.

S Kauflandom surađujemo u humanitarnim projektima već nekoliko godina i zahvalni smo im na prepoznavanju potreba djece i suradnji. Nakon prve radionice dojmovi djevojčica su izrazito pozitivni te su motivirane za nastavak edukacije“, rekla je ravnateljica  Centra za djecu Zagreb Jasna Ćurković Kelava.

Više o projektu pronađi ovdje.

mala škola kuhanja, kaufland | Author: Press Kaufland pokrenuo školu kuhanja za nezbrinutu djecu foto: Press mala škola kuhanja, kaufland | Author: Press Kaufland pokrenuo školu kuhanja za nezbrinutu djecu foto: Press Kaufland večera, Jeffrey Vella Možda vas zanima... Brojni poznati uživali na tajnoj večeri u Rovinju Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.