Najave 29. rujna 2022.

Kolače Velvet buču i Zlatnu bučicu Klara je osmislila baš za ivanićgradsku Bučijadu

foto: Instagram, @velvet_by_klara
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi koji posjete Bučijadu u Ivanić-Gradu imat će priliku kušati slastice koje su nastale upravo za tu priliku, a osmislila ih je i napravila Klara Marić, koja se krije iza imena Velvet by Klara.

Slatki kolači nisu oduvijek bili na umu mladoj Klari Marić, koja je prije nekoliko godina diplomirala agronomiju. No, nakon što se zaposlila u jednom zagrebačkom restoranu, korak po korak došla je do želje da stvori svoje vlastito slatko carstvo. Predivne slastice u obliku buče, kraljice jeseni, bili su povod za razgovor miss7 s Klarom. 

Svoje slatko carstvo ova je maštovita i sposobna djevojka nazvala Velvet by Klara, a narančaste slastice nastale su posebno za Bučijadu koja će se održati u Ivanić-Gradu, odakle je Klara. 

salata od bundeve Možda vas zanima... Salata od pečene bundeve i feta sira je sjajna ideja! Recepti

“Smatrala sam da na području Ivanić-Grada nedostaje kolača kakve ja znam, volim i želim raditi i htjela sam da ljudima i ovdje kolači budu dostupni, a ne da moraju 'potegnuti' do Zagreba da bi probali nešto slično”, priznaje. “I tako je nastao Velvet by Klara.”

Kolači u obliku sladoleda, cakepopsi i cheesecakeovi samo su maleni dio Klarine bogate ponude koja se modificira ovisno o dostupnosti sezonskog voća, Bučijada ne može proći bez njezinih kreacija, pa je Klara otkrila što je pripremila za ovu godinu. Njezini kolači, kaže, nisu klasični, već je riječ o monoporcijama odnosno kolačima za slatke stolove, a osim macaronsa koji su, u duhu Bučijade, izrađeni s bučinim brašnom, posjetitelji će imati priliku kušati Velvet buču, Jabuku i Zlatnu bučicu.

 | Author: Instagram, @velvet_by_klara foto: Instagram, @velvet_by_klara

Velvet buča je kolač posebno osmišljen upravo povodom Bučijade u Ivanić-Gradu, a sastoji se od moussa od buče, podloge od streusel keksa s bademima te narančaste velvet glazure. Za mousse Klara koristi pire od buče koji je dobiven kombinacijom hokaido i butternut tikve.

 | Author: Instagram, @velvet_by_klara foto: Instagram, @velvet_by_klara

Jabuka by Klara je kolač koji je zamišljen kao moderna verzija pite od jabuka, a sastojci su mu mousse od vanilije u čijem je središtu insert od sotiranih jabuka s cimetom te biskvit od maka. Podloga je hrskavi keks od tostiranih badema, a kako bi se dobio što vjerniji izgled jabuke, prelivena je crvenom mirror glazurom.

 | Author: Instagram, @velvet_by_klara foto: Instagram, @velvet_by_klara

Zlatna bučica je još jedan kolač osmišljen povodom najpoznatije ivanićgradske manifestacije u kojem su kombinirani različiti proizvodi od buče kao što su pire od buče-hokaido i butternut te bučino brašno koje se koristi za biskvit, a cijela je priča zaokružena insertom od buče i biskvitom od bučinog brašna i sjemenki ukomponiranim u nježni mousse od vanilije.

 | Author: Instagram, @velvet_by_klara foto: Instagram, @velvet_by_klara

Bogata Bučijada

Klarine slastice samo su maleni dio onoga što će ovogodišnja Bučijada ponuditi svojim posjetiteljima pa će se tako od petka 30. rujna do nedjelje 2. listopada tradicionalno na svakom koraku moći pronaći nešto što je na ovaj ili onaj način povezano s bučama, a čak 5 tona omiljene jesenske namirnice iskorišteno je za stvaranje bajkovitih fotografskih i izrazito instagramičnih kutaka.

Posebno zanimljivo iskustvo zasigurno će biti i šetnja prvim posavskim kukuruznim labirintom Hrvatica u Dubrovčaku Lijevom koji će također osvanuti ukrašen nezoabilaznim bučama, a za one najmlađe Festival igračaka je pripremio Malu bučijadu s pregršt radionica, igraonica i natjecanja.

Niti 18. izdanje Bučijade kao ni niti jedno prije ne može proći bez odličnih koncerata pa će tako ove godine posjetitelje u petak zabavljati Detour, u subotu Gibonni, a u nedjelju Đani Stipaničev i Renata Sabljak. Iako je za vrijeme trajanja Bučijade za sve posjetitelje osiguran besplatan parking na nekoliko lokacija, opcija za dolazak iz Zagreba je i Bučko Express koji će u subotu i nedjelju s Glavnog kolodvora krenuti u 9:20h, a povratak iz Ivanića na rasporedu je u 18:07h.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.