Najave 02. listopada 2025.

La vie en rose – poseban Esplanadin desert u znaku je Mjeseca ružičaste vrpce

esplanade, mjesec ružičaste vrpce
Esplanadin novi prigodni desert La Vie en Rose
foto: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27
Ružičasti užici u Esplanadi: kokteli i desert s humanitarnom porukom mogu se kušati u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru i šarmantnom Le Bistrou do kraja listopada

Listopad u zagrebačkom hotelu Esplanade svake godine dobiva posebnu, ružičastu notu. U sklopu Mjeseca ružičaste vrpce kultni zagrebački hotel pretvara slatke i opuštajuće trenutke u priliku da se učini i nešto dobro.

Ove jeseni, u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru i šarmantnom Le Bistrou, uživat će se tako u raskošnim ružičastim koktelima i spektakularnom desertu La Vie en Rose – a dio prihoda ide u humanitarne svrhe.

esplanade, mjesec ružičaste vrpce | Author: Rajan Milosevic Mjesec ružičaste vrpce u Esplanadi foto: Rajan Milosevic

esplanade, mjesec ružičaste vrpce | Author: Rajan Milosevic Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar foto: Rajan Milosevic esplanade, mjesec ružičaste vrpce | Author: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27 Mjesec ružičaste vrpce u Esplanadi foto: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27

La Vie en Rose - ružičasti desert koji priča priču

Esplanadina nagrađivana slastičarka Mirjana Špoljar osmislila je nešto doista posebno – baršunastu, kremastu slasticu u ružičastim tonovima, posvetu snazi i ljepoti žena. Njezin ružičasti desert La Vie en Rose spaja Opalys čokoladu, mascarpone i tonku, uz marinirane maline i notu paprene metvice.

Svaki zalogaj ovog doista posebnog deserta ima i humanitarnu vrijednost – 10% od cijene donira se udruzi Marra Altrui, koja ženama nakon liječenja karcinoma dojke vraća samopouzdanje kroz medicinsku mikropigmentaciju.

esplanade, mjesec ružičaste vrpce | Author: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27 Vjenceslav Madić – Master Kishoni foto: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27 esplanade, mjesec ružičaste vrpce | Author: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27 Prigodni ružičasti kokteli by Esplanade Zagreb foto: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27 esplanade, mjesec ružičaste vrpce | Author: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27 Prigodni ružičasti kokteli by Esplanade Zagreb foto: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27

Ružičasti kokteli koji osvajaju na prvi gutljaj

Ružičasta priča ne bi bila potpuna bez ružičastih koktela. Za ovu prigodu, koktel majstor Vjenceslav Madić – Master Kishoni osmislio je nekoliko ružičastih favorita:

  • Ruby Bubbles – kombinacija Old Pilot’s votke, zanatskog Hyggis gelata od maline, limuna, Italicus likera, Peychaud’s bittera i Prosecca Villa Sandi. Elegantan, moderan i savršeno voćan
  • Pink Sour – gin s daškom vanilije, pire od jagode i svježa limeta, savršen balans slatkog i kiselog
  • Pink G&T – bezvremenski klasik u ružičastoj verziji s hibiskusom i tonikom
  • Think Pink – bezalkoholna opcija puna svježih sokova i energije, jednako šarmantna kao i oni s dozom alkohola

U Le Bistrou ponudu zaokružuju i pažljivo odabrana rosé vina i pjenušci – od Prosecca Rosé Villa Sandi do prestižnog Ruinart Rosé šampanjca.

esplanade, mjesec ružičaste vrpce | Author: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27 Esplanade u listopadu poziva na ugodno žensko druženje uz prigodnu ružičastu ponudu foto: Arhiva Esplanade – Lili Bašić, Koridor 27

Ružičasta druženja s razlogom

Ovo je idealan povod za okupljanje prijateljica, majki ili kolegica – jer svaka kava, koktel ili desert u Esplanadi ovog listopada znači i podršku važnoj poruci o zdravlju žena. Ponuda traje cijeli mjesec, a stol je najbolje rezervirati na vrijeme.

Nazdravite ružičastim trenucima, uživajte u La Vie en Rose i pritom učinite dobro djelo koje nekome može vratiti osmijeh.

  • Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar (08:30 – 02:00, hrana do 00:30, tel: 01 45 666 33)
  • Le Bistro (09:00 – 23:00, tel: 01 45 666 11)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.