Odnedavno Riječani i njihovi gosti mogu uživati u slasnom mađarskom specijalitetu – langošima, masnim prženim pogačama od dizanog tijesta koje su i u Hrvatskoj popularne u nekim regijama, posebno u Slavoniji i Međimurju. Naime, u Krešimirovoj ulici otvoren je obiteljski street food lokal Langos bar u kojem se može uživati isključivo u langošima – praznim ili s raznim nadjevima, odnosno topinzima.
"Langoš je hrskavo i sočno dizano tijesto. Možeš ga jesti samog i to u slatkoj ili slanoj varijanti ili pak u različitim kombinacijama punjenja ili nadjeva koje smo pripremili. Langoš je tipično mađarsko street food jelo, jako popularno u istočnoj i sjevernoj Hrvatskoj, a Langos bar Rijeka prvi je takve vrste otvoren u Hrvatskoj!", ponosno poručuju iz riječkog Langos bara.
Prazni langoši prodaju se po cijeni od 2 eura, slatki su po 2,5 eura, dok oni slani s nadjevom stoje 3,5 eura. A od nadjeva ima doslovce svega – slanog i slatkog. Tako je moguće naručiti bijeli langoš – premazan umakom od vrhnja i češnjaka te posut sirom i vlascem.
Pravi hit je pak crveni langoš s vrhnjem, čilijem, kulenom, lukom i feta sirom, a tu je i zeleni langoš na koji idu pesto genovese, rikula, mozzarella i aceto balsamico, ii pak turbo langoš punjen šunkom i sirom.
Od slatkih langoša nudi se langoš s Nutellom, raznim preljevima, kokosom ili orasima – dakle za svakoga ponešto. Ove slasne i masne poslastice iz riječkog Langos bara dostupne su za narudžbu i putem servisa Glovo.
Jedva čekamo da nas put nanese u Rijeku da kušamo slasne langoše, a do tada nabrijavat ćemo se uz ovaj recept blogerice Kasandre Draganić: