Najave 22. ožujka 2023.

Langos bar - mjesto gdje se uživa u slasnim langošima

Langos bar Rijeka
Slasni langoš iz Langos bara Rijeka foto: Facebook @Langos bar Rijeka
gastro postao gastro.24sata.hr
U Rijeci je nedavno otvoren Langos bar, mjesto koje nudi isključivo langoše - mađarske street food specijalitete s raznim punjenima

Odnedavno Riječani i njihovi gosti mogu uživati u slasnom mađarskom specijalitetu – langošima, masnim prženim pogačama od dizanog tijesta koje su i u Hrvatskoj popularne u nekim regijama, posebno u Slavoniji i Međimurju. Naime, u Krešimirovoj ulici otvoren je obiteljski street food lokal Langos bar u kojem se može uživati isključivo u langošima – praznim ili s raznim nadjevima, odnosno topinzima.

 | Author: Facebook @Langos bar Rijeka Langoši se u ovoj riječkoj street food oazi pripremaju prema obiteljskom receptu foto: Facebook @Langos bar Rijeka

"Langoš je hrskavo i sočno dizano tijesto. Možeš ga jesti samog i to u slatkoj ili slanoj varijanti ili pak u različitim kombinacijama punjenja ili nadjeva koje smo pripremili. Langoš je tipično mađarsko street food jelo, jako popularno u istočnoj i sjevernoj Hrvatskoj, a Langos bar Rijeka prvi je takve vrste otvoren u Hrvatskoj!", ponosno poručuju iz riječkog Langos bara.

Prazni langoši prodaju se po cijeni od 2 eura, slatki su po 2,5 eura, dok oni slani s nadjevom stoje 3,5 eura. A od nadjeva ima doslovce svega – slanog i slatkog. Tako je moguće naručiti bijeli langoš – premazan umakom od vrhnja i češnjaka te posut sirom i vlascem.

Pravi hit je pak crveni langoš s vrhnjem, čilijem, kulenom, lukom i feta sirom, a tu je i zeleni langoš na koji idu pesto genovese, rikula, mozzarella i aceto balsamico, ii pak turbo langoš punjen šunkom i sirom.

Od slatkih langoša nudi se langoš s Nutellom, raznim preljevima, kokosom ili orasima – dakle za svakoga ponešto. Ove slasne i masne poslastice iz riječkog Langos bara dostupne su za narudžbu i putem servisa Glovo.

 | Author: Facebook @Langos bar Rijeka Langos bar Rijeka nalazi se u Krešimirovoj ulici foto: Facebook @Langos bar Rijeka

Jedva čekamo da nas put nanese u Rijeku da kušamo slasne langoše, a do tada nabrijavat ćemo se uz ovaj recept blogerice Kasandre Draganić:

 

Možda vas zanima... Langoši sa slasnim umakom, mladim lukom i rotkvicama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.