Rougemarin je sredinom listopada predstavio novi koncept "Lokal & Bokal" - bogatu večeru od pet sljedova posluženih uz pet različitih sorti vina. Uživali smo u tartaru od lososa, raguu od divljači s njokima, rižotu s flank steakom, janjećoj koljenici s hummusom i sladoledu od fermentiranog jogurta s grožđicama. Svakako treba spomenuti i odličan sourdough kruh po kojem je Rougemarin prepoznatljiv, kao i niz odličnih vina.
Nakon testne večere, "Lokal & Bokal" će od srijede, 30. listopada, biti otvoren za sve foodieje. Uz pet sljedova jela bit će poslužena vrhunska vina Vinarije Rossi, a cijena cijele večere je vrlo prihvatljivih 200 kuna.
Na ovotjednom će jelovniku biti terina od hobotnice s kremom od jabuka i luka, pate od pileće jetrice s gelom od prezerviranog limuna, orzotto s kozicama te tuna u korici od začinskog bilja sa sotiranom blitvom, spicy kremom od batata i chipsom od blitve. Tim chefa Medaka večeru će završiti smokvama u vinu s prahom od smokvine korice, pjenicom s likerom od smokve i kolačem od maslinovog ulja. Vinarija Rossi će uz ova jela poslužiti Istarsku Malvaziju, Malvaziju Templara, Chardonnay, Moro i Rose.
S obzirom na najavljeni meni, pozitivne dojmove s premijerne "Lokal & Bokal" večere i cijenu, preporučujemo vam da se nagradite odlaskom u Rougemarin. Budući da je broj gostiju ograničen, svakako rezervirajte svoje mjesto!
Ako vas zanima kako je bilo na prvoj "Lokal & Bokal" večeri - bacite oko na fotografije!