Najave 24. svibnja 2023.

Matija Bogdan uvodi koncept visoke gastronomije u Aminessove restorane na Krku i Korčuli

Chef Matija Bogdan
Chef Matija Bogdan foto: Aminess
gastro postao gastro.24sata.hr
"Želja nam je svim gostima restorana pružiti vrhunsko iskustvo koji ćemo im približiti zahvaljujući konceptu visoke gastronomije 7seas. Taj koncept podrazumijeva vrhunske sastojke i namirnice lokalnog podrijetla, elaborirano kuhanje, visokoprofesionalan servis, ozbiljnu vinsku kartu i pažljivo uređene prostore", poručio je chef Bogdan

Chef Matija Bogdan postaje stalni član gourmet tima hotelske grupacije Aminess, kao executive chef za Aminessove restorane na otocima Krku i Korčuli. Bit će zadužen za koncept visoke gastronomije 7seas, a uz to vodit će i à la carte ponudu u objektima u dvije spomenute jadranske destinacije. Koncept visoke gastronomije već je dostupan za goste restorana u Aminess Korčula Heritage Hotelu, dok je otvorenje 7seas restorana u Njivicama na Krku planirano u lipnju.

Hrvatski lanac hotela i resorta Aminess godinama ulaže u edukaciju zaposlenika i podizanje kvalitete usluge, s posebnim naglaskom na gourmet segment poslovanja, stoga ne čudi da je Aminessov gourmet tim bogatiji za još jednog renomiranog chefa sa svjetskim kulinarskim iskustvom.

 | Author: Aminess Chef Matija Bogdan postaje stalni član gourmet tima hotelske grupacije Aminess foto: Aminess

Izbor chefa Matije Bogdana je logičan, s obzirom na to da 30-godišnji kuhar iza sebe ima uspješan višegodišnji angažman u londonskom restoranu Ledbury s dvije Michelinove zvjezdice, gdje je radio kao desna ruka velikom Brettu Grahamu, instituciji svjetske gastronomske scene. Iza chefa Bogdana je i nekoliko uspješnih gastronomskih projekata u Hrvatskoj, među kojima je najvažniji onaj u zagrebačkom restoranu Mano 2.

 | Author: Aminess Chef Matija Bogdan foto: Aminess

"Želja nam je svim gostima restorana pružiti 5-star experience koji ćemo im približiti zahvaljujući konceptu visoke gastronomije 7seas. Taj koncept podrazumijeva vrhunske sastojke i namirnice lokalnog podrijetla, elaborirano kuhanje, visokoprofesionalan servis, ozbiljnu vinsku kartu i pažljivo uređene prostore. Identitet svakog restorana sa 7seas konceptom je poseban, kao što je i svaka lokacija posebna sama po sebi.

 | Author: Aminess Chef Matija Bogdan postaje stalni član gourmet tima hotelske grupacije Aminess foto: Aminess

Naglasak će biti na lokalnim namirnicama koje su pripremljene s puno pažnje. Restoran u Aminess Korčula Heritage Hotelu okrenut je jednostavnoj i iskrenoj otočkoj kuhinji baziranoj na tradicionalnim jelima i okusima koji su pripremljeni u skladu s modernim vremenom i suvremenim kulinarskim tehnikama. Stare tehnike kuhanja na tanjurima isprepliću se sa suvremenim načinima pripreme vrhunskih otočkih namirnica.

Vrhunac gourmet ponude zasigurno je 7seas restoran u Njivicama na Krku koji nudi nesvakidašnje delicije. Vjerujem da će za svakoga gosta doživljaj kušanja delicija na ovakav način biti uspomena zbog koje će se poželjeti ponovno vratiti u naš restoran i na otok Krk", ističe chef Matija Bogdan.

 

Aminess Wine & Gourmet Nights Možda vas zanima... Na odličnoj večeri chefovi David Skoko i Stiven Vunić oduševili jelima i pričom o održivosti Recenzije

 

Koncept visoke gastronomije 7seas inspiriran je raznovrsnošću namirnica, iskustvom Aminessovog executive chefa, ali i destinacijama na Jadranu. Broj sedam u nazivu označuje široku ponudu, raznolikost i raznovrsnost koju Aminess nudi gostima restorana, dok pojam "seas" označuje destinacije, prostranstvo i izazov putovanja kroz gastronomsku ponudu u restoranima.

Iako pojam "seas" može zazvučati kao da se na meniju nalaze isključivo morski specijaliteti, naziv zapravo ostavlja prostora za kreativna i inspirativna jela chefova koja će nepcima gostiju priuštiti pravo gastronomsko putovanje. Aminess je posebno ponosan na ulaganja u podizanje razine kvalitete i standarda u kuhinjama hotelskih restorana.

 | Author: Aminess Chef Matija Bogdan postaje stalni član gourmet tima hotelske grupacije Aminess foto: Aminess

Osim u podizanje razine kvalitete ponude, mnogo se ulaže i u same zaposlenike, a jedan od najuspješnijih projekata tog tipa je i dugogodišnji Aminessov Gourmet Lab. Ulaganje u ljude i njihovu edukaciju pravi je način da se razina kvalitete usluga dovede na zavidnu razinu, a da je Aminess na pravome putu potvrđuje i samo priključivanje chefa Matije Bogdana gourmet timu.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.