Najave 18. rujna 2021.

Meet Mia je u ponudu uvrstila proizvode za vegane!

Nova ponuda zagrebačkog lokala Meet Mia foto: MARIJANA ZLOMISLIĆ
gastro postao gastro.24sata.hr
Slastičarnica Meet Mia po prvi put nudi veganske torte, a imaju i vegan friendly opcije za brunch

Terasa brunch & cake bara "Meet Mia" je puna svaki put kad prođemo pored Vlaške 43, a jednako je dinamično i u radionici smještenoj nekoliko stotina metara niz ulicu. Slastičarka Mia Salman, koja već neko vrijeme drži titulu najmlađe vlasnice slastičarnice u Zagrebu, redovito mijenja i nadopunjuje bogatu ponudu torti i slanih zalogaja.

U jesensku sezonu Mia kreće s čak četiri nova proizvoda u kojima mogu uživati vegani te oni koji izbjegavaju gluten. To su ujedno i prvi vegan friendly i bezglutenski proizvodi u ponudi od otvorenja 2015. godine. 

 

Možda vas zanima... Recept za choux potražili smo kod slastičarke Mije Salman Recepti

 

Veganska varijanta torte Cheestastachio sastoji se od podloge od pistacija, reda glatke kreme od pistacija te kreme od malina (i komadića malina), a zaslađen je agavinim sirupom. Vegan carrot cake pak spaja mrkvu s datuljama, agavinim sirupom te aromama đumbira, cimeta, vanilije i naranče. 

"Dobila sam jako puno upita vezanih uz veganske proizvode te proizvode bez glutena pa sam se odlučila napokon pozabaviti time. Kad su kolači u pitanju, htjela sam napraviti naš najprodavaniji Cheesestachio u raw izvedenici. S druge strane, tom posebnom i intenzivnom okusu pridodali smo klasičniji, malo poznatiji okus torte od mrkve", pojašnjava Mija Salman.

 | Author: Marijana Zlomislić Vegan cheestachio i vegan carrot cake; foto: foto: Marijana Zlomislić

I brunch-ponuda proširena je veganskim proizvodima bez pšeničnog brašna. Kod Mije tako možeš pojesti vege wrap, odnosno tortilju od slanutkovog brašna, tapioke i špinata punjenu humusom, mariniranim tikvicama, dimljenim tofuom, cherry rajčicama i salatom. Prikladna je za vegane, ali i one koji izbjegavaju gluten. Druga je opcija inspirirana je Mijinim najdražim doručkom - avokado tostom. Tost je, doduše, zamijenjen mekanom focacciom od pirovog brašna sa sušenim rajčicama i maslinama, a u jednadžbi su i klice te cherry rajčice. 

"Inače menu proširujem sezonski i najviše se to bazira na sezonskim proizvodima, no ponekad jednostavno ovisi o inspiraciji. Rujan je uvijek neki 'novi početak' pa tada uvodimo i najviše novih proizvoda. Planiramo još malo proširiti ponudu doručka/bruncha kako bi imali više zdravijih varijanti obroka u ponudi", najavila je Mia.

 | Author: Marijana Zlomislić Focaccia s avokadom i vege wrap; foto: foto: Marijana Zlomislić

Vrijedi spomenuti da stalna ponuda poprilično bogata: na meniju je 10-ak sendviča, nekoliko vrsta slatkih kroasana te 15-ak individualnih slastica. Isprobati ih možeš u lokalu u Vlaškoj, a dobra je vijest da dostavljaju putem dostavnih servisa. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.