Krčki sajam - Lovrečeva ove godine slavi veliki jubilej – 500 godina postojanja. Fešta počinje danas, a traje 3 dana - do 10. kolovoza, uz brojne atraktivne sadržaje. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu ugostitelja u gradu Krku, kvalitetan izbor hrane i pića na 4 različite lokacije dodatno će obogatiti sajamske dane.
Scenografski elementi i ambijentalno osvjetljenje tik uz more savršeno će se uklopiti u Krčki sajam, a svaki od izlagača svoju će ponudu prezentirati u pomno osmišljenom corneru, prilagođenom ambijentu i lokalitetu.
Okusi ljeta na Ribarskom mulu
Na Ribarskom mulu bit će smještena zanimljiva pop up zona pod nazivom Taste of Summer uz jedinstvenu ponudu autorskih zalogaja, neodoljivih ljetnih pića i slatkih delicija prezentirana na osam različitih pozicija. Posebnost ove zone bit će u tome što će se na svakom punktu nuditi različita vrsta jela i pića spremljenih prema originalnim recepturama regionalne craft scene.
Svoju bogatu ponudu prezentirat će Destilerija Suza, Thomas Henry truck i Liquere corner by Canella, a posjetitelji će se moći zasladiti na Di Mare i Valle Losca cornerima.
3 autorska jela chefa Denija Srdoča
U sklopu ove zone svakako treba izdvojiti Food Experience by Deni Srdoč, renomiranog chefa Denija Srdoča koji i jest s Krka.
”Posjetitelji će na Hiddenovom korneru moći uživati u 3 autorska jela koja su inspirirana autohtonim otočnim receptima u modernom twistu. Priprema zalogaja bit će nadahnuta mikrolokalitetom Kvarner mare e monti, a za pripremu će se koristiti isključivo namirnice lokalnog podrijetla.
Naši meniji uključivat će krčke šurlice, jadranske sipe i hobotnice te janjetinu s otoka Krka. Organizatori Krčkog sajma zaista su pripremili odličan program i veselim se da ću sudjelovati u ovogodišnjem izdanju sajma s pažljivo pripremljenim tradicionalnim jelima prilagođenim suvremenim tehnikama kuhanja", kazao je chef Srdoč.
Bit će i vrhunskih vina s Krka
Uz asortiman Premium destilata te koktela popularne destilerije Aura, predstavit će se i brend Kusshh koji u ponudi ima raznovrsne likere i rakije s otoka Krka spremljene prema originalnoj recepturi uz naglasak na autohtone sastojke.
Neće izostati niti odličan izbor vina s oznakom ZOI vinogorja Krk čiji će se punkt smjestiti na Krušiji. Na Škveriću će na meniju biti pečena janjetina - jedno od tradicionalnih jela otoka Krka te piletina, uz šaroliku paletu pića.