Najave 30. siječnja 2017.

Vinarija Kutjevo najavila otvaranje prvog vinskog trezora

foto: Davor Javorović/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Početak vinogradarske godine i blagdan sv. Vinka u vinariji Kutjevo obilježili vola i druge slasne delicije

Jedna od najvećih proslava blagdana sv. Vinka tradicionalno Vincelovo održava se svake godine u organizaciji Kutjeva d.d. Na lokaciji Vile Vinkomir, iznad vinograda okupilo se oko 600-injak gostiju kako iz Hrvatske tako i iz susjednih zemalja.

Rezanjem prvih trsova i blagoslovom vinograda kojem su prisustvovali Enver Moralić, vlasnik Kutjeva d.d., Mladen Pavić, član Uprave Kutjeva d.d., predstavnici grada i bivši predsjednik Stjepan Mesić, proslava se nastavila uz neizostavan zabavni i gastronomski program kojim se i ove godine obilježio početak vinogradarske godine.

 | Author: Davor Javorović/PIXSELL foto: Davor Javorović/PIXSELL

Tom su prilikom gosti imali mogućnost uz vođenje sommeliera Drage Husmkog u podrumu kušati mladu Graševinu 2016., Pinot crni iz 2013. godine, te ledenu berbu Graševine iz 2009. godine i ledenu berbu Traminca iz 2015. godine.

Druženje na Vili Vinkomir uz pečene kobasice i bogati švedski stol, nije moglo proći i bez tradicionalne pečene delicije, vola iz uzgoja Kutjeva d.d. koji je težio više od 500 kg, a bio je poslužen u ponoć.

Kroz cijelu večer za veselu i plesnu atmosferu pobrinuli su se poznata pjevačica Maja Šuput, TS Bekrije i Krajiški trubači iz Banja Luke.

 | Author: Davor Javorović/PIXSELL foto: Davor Javorović/PIXSELL

Ovom prilikom Kutjevo d.d je objavilo i jedan novitet te najavilo u narednom periodu otvaranje trezora arhivskih vina. Član Uprave Kutjeva d.d., Mladen Pavić uručio je odabranim poslovnim partnerima potvrdu o pohranjenih petnaest boca Grševine 2016. koje će u trezoru biti do 2034. godine.

˝Kutjevo je prva vinska kuća koja osniva trezor arhivskih vina. Vina se u našoj vinskoj kući arhiviraju od 1946. i već imamo 70 000 arhiviranih boca˝, istaknuo je Mladen Pavić.  

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.