Pairing Jermann vina vodit će Felix Jermann, a za ukusnu hranu zadužen je Marinko Topalović, chef ReUnion restorana. Za dobro raspoloženje, osim vrhunskih vina I izvrsne hrane, bit će zadužen DJ.
Priča o obitelji i vinariji Jermann
Silvio Jermann, kultni vinar iz talijanske regije Friuli smještene na samoj granici Slovenije i Italije, značajno je utjecao na promjenu stila vina koja dolaze iz tog kraja. Stil ponajboljeg talijanskog podrumara i "vinskog umjetnika“ karakteriziraju prodorne, fine i elegantne sortne arome. Proizvodi male količine vrhunskih, često unaprijed rasprodanih vina posebnog karaktera.
Danas imanja Jermann uključuju 150 hektara vrhunskih vinograda, tvrtka posluje s cijelim svijetom, ali nikad ne gubi iz vida osnovnu dimenziju koja vino čini odličnim. Ali iza glamura vina poput Vintage Tunina, Dreams i Crveni anđeo, koje su svjetski poznate, stoji prisan odnos sa zemljom i duboka predanost proizvodnji jedinstvenih, nagrađivanih vina.
Krajem 19. stoljeća Anton Jermann napustio je austrijsku vinogradarsku regiju Burgenland I nastanio se u pokrajini Friuli Venezia Giulia u Italiji gdje je započeo s uzgojem vinove loze. Tamo je nastala legenda o Jermannu i njegovom vrhunskom vinu. Obiteljska tradicija prenosila se generacijama, a Silvio Jermann je preuzeo kormilo 70-ih, kada su Jermann vina prepoznata širom svijeta. Silvio je vodio proizvodnu gotovo pola stoljeća, a Silvijevi sinovi Michele i Felix sljedeća su generacija obitelji koja održava tradiciju.
Vinarija Jermann balansira tradiciju i inovacije, obitelj nadograđuje proizvodnju najnovijim tehnologijama, a istodobno poštuje jedinstveni terroir svojih lokacija. Restoran ReUnion nalazi se u Ulici kneza Branimira 29 u sklopu hotela Canopy by Hilton koji je otvoren krajem prošle godine.
ReUnion je na zagrebačkoj gastro sceni prepoznatljiv po pažljivo odabranom i pripremljenom a la carte jelovniku, dobrim izborom lokalnih i inozemnih vina i izvrsnoj dnevnoj ponudi kreativnih jela.
Jermann wines pairing večera
24.10.2019., 19 i 30h
Menu
Sushi s rakovima u tempuri i nigiri s kovačem
Pinot Grigio 2018
Škamp na salsi crne leće i avokada, marinirane tikvice, mlada blitva i matovilac
Sauvignon 2018
Sotirane Jakobove kapice na kremi od pastrnjaka i zelene jabuke
Chardonnay 2018
Filet lososa, čips od kože lososa i tvrdog sira, stakleni rezanci, carpaccio od portobello gljiva
Vintage Tunina 2017
Janjeći rack sa žara na kremi od boba i graška, hrskavi pečeni slanutak
W…Dreams… 2017
Dekomponirani tart skute s carpacciom od grožđa
Picolit 2012
Cijena po osobi: 580 kuna