Najave 07. rujna 2023.

Najbolji chef svijeta kuhat će u Zagrebu!

Chef Enrico Derflingher
Chef Enrico Derflingher kuhao je za britansku kraljevsku obitelj te američkog predsjednika Georgea Busha foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
U Zagreb 23. rujna stiže slavni chef Enrico Derflingher te će zajedno s domaćinom, chefom Marinkom Topalovićem, pripremiti ekskluzivnu večeru u 5 sljedova u restoranu OXBO hotela DoubleTree by Hilton. Za one nestrpljive, imamo i odličan recept chefa Derflinghera za domaću tjesteninu s tikvicama

Zagrebački gurmani jedva čekaju subotu 23. rujna u 19 sati kada nam u goste stiže renomirani, višestruko nagrađivani talijanski chef Enrico Derflingher koji će, zajedno s kolegom domaćinom, Hiltonovim executive chefom Marinkom Topalovićem pripremiti večeru za pamćenje u restoranu OXBO u hotelu DoubleTree by Hilton. Riječ je o uistinu ekskluzivnoj večeri koja predstavlja izniman doživljaj, susret okusa, kultura i kulinarskih tradicija dva različita gastronomska svijeta.

Chef Enrico Derflingher kuhao je od 1987. do 1990. za englesku kraljevsku obitelj u palači Kensington, tijekom 90-ih za američkog predsjednika Georgea Busha, a njegovi restorani ovjenčani su višestrukim Michelinovim zvjezdicama. Godine 2008. proglašen je najboljim chefom svijeta, također je i ponosni vlasnik titule ambasador talijanske kuhinje, kao i predsjednik međunarodne udruge Euro Toques.

 | Author: Press U restoranu OXBO u hotelu DoubleTree by Hilton u subotu 23. rujna održat će se ekskluzivna večera na kojoj će kuhati dva sjajna chefa foto: Press

Hrana spaja ljude

"Bez obzira na to kuham li za neki državnički banket, kraljevsku obitelj ili hotelske goste, svaka je prilika dovoljno posebna za osobu koja jede hranu koja je poslužena i očekivanja su uvijek visoka. Uvijek je dobro u takvim situacijama biti fleksibilan i spreman na improvizaciju jer situacija se može u sekundi promijeniti“, ispričao je jednom zgodom slavni talijanski chef.

"Hrana spaja ljude, prenosi globalnu poruku i spaja različite kulture. Oduševljen sam što mogu talijanske okuse donijeti u Hrvatsku. Bit će to nezaboravna večer izvrsnih okusa i otkrivanja talijanske gastronomske tradicije“, najavio je chef Derflingher.

 | Author: Press Chef Enrico Derflingher ponosni je vlasnik titule najboljeg chefa svijeta foto: Press

Kuharska legenda

U kuhinji restorana OXBO s nestrpljenjem ga iščekuje tamošnji glavni chef Marinko Topalović, koji izuzetno cijeni svaki priliku za kvalitetnu kulinarsku suradnju poput ove.

"Zaista se veselim sto ću imati priliku raditi s kuharskom legendom kao što je chef Derflingher čiju karijeru sam pratio, a posebno se radujemo što će nam prenijeti i neke nove tehnike pripreme velikih kulinarskih klasika…", poručio je chef Topalović.

 | Author: Press Chef Marinko Topalović foto: Press

Uz vrhunske specijalitete koje će ova dva vrhunska chefa pripremiti na večeri, posluživat će se izvrsna vina vinarija Bava Vini i Nera Vini.

A za sve nestrpljive, koji ne mogu dočekati ovu ekskluzivnu večeru, donosimo jedan jednostavan recept chefa Derflinghera za izvrsnu tjesteninu s tikvicama.

 | Author: Joanna Lopez/Unsplash Svježa domaća tjestenina foto: Joanna Lopez/Unsplash

Svježa domaća tjestenina s tikvicama

(za 4 osobe)

Sastojci – za tjesteninu:

  • 325 g brašna
  • 1 žumanjak
  • 4 cijela jaja
  • 7 g soli
  • 7 g ulja

Sastojci – za umak:

  • 2 srednje tikvice
  • 20 kom malih sicilijanskih crvenih kozica
  • 20 mini rajčica (chef preporučuje mini rajčice sorte Pachino)
  • svježa metvica
  • sol
  • bijeli papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Postupak:

  1. Umijesi tijesto i pusti da odstoji oko 30 minuta, pokriveno kuhinjskom krpom. Tijesto ručno razvaljaj ili uz pomoć mašinice za tjesteninu i izreži srednje široke rezance (taglione).
  2. Zagrij malo ulja u velikoj tavi, tikvice nareži na julienne i ukloni unutarnji, spužvasti dio. Nasjeckaj kozice, no ostavi ih 8 cijelih za serviranje. Poprži ih na ulju, dodaj kozice i usitnjene mini rajčice. Posoli i popapri prema ukusu.
  3. Tjesteninu kuhaj 4 minute u posoljenoj vodi koja mora cijelo vrijeme ključati. Ocijedi tjesteninu i ubaci je u umak. Posluži s grilanim ili prženim kozicama i listićima metvice.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.