Najave 23. lipnja 2017.

Nakon posla - vrijeme je za Aperitivo!

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Arcotel Allegra Zagreb poziva na Aperitivo, uživanje i opuštanje nakon napornog radnog dana u izvrsnim pićima i slasnim zalogajčićima u hotelskom Joe’s baru

Aperitivo je nastao u Italiji, točnije u Torinu 1786. godine jednostavnim serviranjem muškata infuziranim s raznim začinima, kao svojevrsna uvertira u večeru, sat, dva magičnog vremena opuštanja u divnim okusima.

 

 | Author: Promo foto: Promo
 
“Na ideju o Aperitivu došli smo zbog činjenice da na našoj barskoj sceni nedostaje sličnih ponuda, tj. rijetki su barovi koji rade na kompatibilnosti koktela, odnosno aperitiva i hrane. Htjeli smo da u Joe's baru ponudimo nešto novo za naše goste, kako bi ih educirali što je Aperitivo i što se u takvim prilikama pije,” rekla je Ljiljana Mikić, generalna menadžerica Arcotela Allegra Zagreb.

 

 

 

koktel Možda vas zanima... Ovo morate vidjeti: Jesu li ovo najluđi kokteli na svijetu? Špajza


 
Zamišljen je kao drinks&food after work druženje, a uz kupljeno alkoholno piće, finger food je besplatan. Barmen Mandarić, dobro poznat po fantastičnim koktelima, pripremio je specijalna pića i koktele, dok je za finger food zadužen chef Ivan Simončić.

 

 | Author: Promo foto: Promo


 
“Smatram da je Aperitivo koncept idealan za naš bar jer osim široke ponude pića, gosti mogu konzumirati i raznovrsne delicije u obliku finger fooda. Osim izvrsnih vina, pjenušca, gin tonica i ostalih miješanih pića, moja preporuka kod odabira pića je svakako Negroni, talijanski aperitivni koktel iz 1919. godine, koji je zaštitni znak talijanskog aperitiva,” rekao je Ivan Mandarić.

 

 

 

Mojito Možda vas zanima... Konobari otkrivaju koja pića ne bi nikada popili u kafiću None


 
Za goste su pripremili posebne kartice za prikupljanje pečata. Uz jedno kupljeno alkoholno piće, svaki gost dobije pečat, a s prikupljenih 10 pečata, sljedeće piće je gratis.

 

 | Author: Promo foto: Promo
 
Sir s dinjom, pizzete, ukusne hladne slate, slatki zalogajčići te rezano voće u kombinaciji s omiljenim pićima opustit će vas i pripremiti za ukusnu večeru. Naša preporuka – restoran Radiccio poznat po vrhunskoj kvaliteti svoje kuhinje i gurmanskim užicima.

U nastavku donosimo recept za fantastičan koktel NEGRONI

 

Potrebno vam je:
 

  • 30 ml Broker’s džina
  • 30 ml Martini Rosso
  • 30 ml Camparija

 
Ukras: suhi kolut naranče/korica naranče
 
Priprema: 

Promiješajte žlicom i procijedite u tumbler čašu, poslužite s kockom leda, bez slamke.

 

Više informacija potražite na službenim i Facebook stranicama Arcotel Allegra Zagreb.

 

 

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.