Gorski kotar, neodoljivo zeleno srce Hrvatske i utočište za sve ljubitelje prirode i mira, neizostavna je destinacija za sve koji ciljano biraju savršenu kulisu za bijeg od užurbanog, stresnog ritma svakodnevnog života.
Bilo da se odlučite za laganu šetnju, trek po markiranim stazama ili zahtjevnije planinarske avanture na očaravajuće goranske vrhove, priroda Gorskog kotara pruža nezaboravno iskustvo za sve generacije, bilo da ste u društvu s najmilijima ili u nekom od sportskih klubova kojima je adrenalin osnovno gorivo.
Apetit nakon boravka na svježem zarku
Nakon aktivnog dana u prirodi, ništa ne zadovoljava apetit bolje od bogatog, krepkog obroka koji reflektira lokalne okuse i inovativne kulinarske pristupe. Gastronomija ovog kraja utjelovljuje spoj tradicionalnih metoda pripreme i suvremenih kulinarskih trendova, kreirajući jela koja su jednako robusna i intrigantna kao i sama priroda koja ih okružuje.
Lokalno uzgojeno povrće, divljač i domaći sirevi samo su neki od temelja na kojima se gradi gastronomska ponuda, idealna za okrjepu i uživanje nakon istraživanja netaknutih kutaka Gorskog kotara.
Fuzija tradicije i suvremenog
Upravo vas očekuje takva jedna fuzija, tradicije i suvremenog, sinergijskog pristupa u goranskom restoranu Eva u Lokvama koji u suradnji s Lynx Craft Distillery iz Lukovdola organizira apsolutno neodoljivu Gourmet Tasting à la Gorski kotar večer s menijem u četiri slijeda. I to, na goranski način. Uživanje u opuštenoj atmosferi i autentičnom goranskom okruženju. Pod palicom chefa Maria Šubata spojili su goranske specijalitete s destilatima i likerima lokalne destilerije.
Rezervirajte 10. svibnja od 19 sati za kulinarsko putovanje na kojem će svaki zalogaj i svaki gutljaj postati nezaboravno iskustvo jer ćete doživljajno iz restorana Eva biti teleportirani u jedinstven svijet gastronomskog užitka.
Pastrva s ginom za početak
Večernji meni započinjete s delikatesom od goranske dimljene pastrve, osvježene hrenom i bogatom salatom, savršeno uparenom s London Dry Ginom.
Dominantne smolasto-citrusne note gina, s izraženom notom borovice, uzdižu ovo jednostavno jelo u jedinstven gurmet zalogaj, stvarajući izvrstan uvod u večer. Blago dimljena pastrva je niskokalorična i lako probavljiva te puna nutritivnih vrijednosti.
Večer se nastavlja delikatesnim rižotom od medvjeda, moćnih nota. Meso medvjeda oplemenjeno je domaćim sirom, lokalnim začinskim biljem, ukiseljenim lukom i goranskim medunom, poznatim kavijarom među pčelinjim proizvodima. Ovo jelo, bogato i snažno, spojeno je s pelinkovcem Pelinova kći (lokalni pelinkovac s goranskim medunom), čija blaga gorčina i slatkoća meduna ističu svaki zalogaj.
Pripremljeni koktel Pelin Spritz savršeno će se spariti s ovim jelom te mu dodati osvježavajući dodir koji će iznenaditi vaše nepce.
Spoj jelenjeg ramsteka i goranske travarice
Nakon opojnog mesa medvjeđe plećke i buta, slijedi gurmanska rapsodija koja spaja ramstek jelena i goranske travarice. Uz ramstek od jelena koji je obrađen sous vide tehnikom (kuhanje u vakuumu na željenoj temperaturi) poslužit će se domaći krumpir s karameliziranim lukom i majčinom dušicom te džem od ribizla koji svojom slatkoćom daje savršeni okus tanjuru.
Goranska travarica, destilirana od bilja iz Gorskog kotara, svojom svježinom i autentičnošću dodatno naglašava rustikalne note ovog elegantnog jela.
Dekonstrukcija štrudle od borovnica
Završetku ove neodoljive gourmet avanture posebno će se obradovati posjetitelji jer ih očekuje moderna dekonstrukcija poznate goranske slastice, štrudle od borovnica. Desert, klasik Gorskog kotara, bit će prezentiran na sasvim nov način, gdje se okusi i teksture istražuju na uzbudljiv način
Mijenja se oblik i tekstura, ali ostaju poznati neodoljivi okusi deserta bez kojeg se ne napušta goranski kraj. Neprikosnovena desertna kraljica Gorskog kotara bit će sparena s Ginom Color Changing Edition, koji u dodiru s tonikom vizualno transformira svoju boju s ljubičaste u rozu.