Novitet devetog izdanja festivala Taste the Mediterranean su Noći splitskih restorana, manifestacija kojoj se priključilo čak 15 splitskih restorana. Naime, partnerski će restorani 8. i 9. listopada nuditi specijalne mediteransko-dalmatinske menije od tri slijeda i čaše vina po pristupačnim cijenama - u rasponu od 180 kn do 210 kn. Predjelo, glavno jelo i desert sastavni su dio menija, a slatko iznenađenje bit će Splitska torta koju, po receptu slastičarke Tereze Alabande, proizvodi Bobis.
Dakle, ako si u Splitu, ovo je idealna prilika za opušteno uživanje u ponudama ovih restorana: Atlantida, Bajamonti, Brasserie on 7, Bokeria, Corto Maltese, Dujkin dvor, Fantažija, Konoba Fetivi, Konoba Marul, Laganini, Mazzgoon, Pandora Greenbox, Portofino, Sidi bar i Šug. Preporučujemo da kontaktiraš odabrani restoran i rezerviraš svoje mjesto, za svaki slučaj!
Neke od jelovnika pogledaj u sljedećim objavama:
Da podsjetimo, Split je posljednjih dana gastronomski centar u zemlji. Okupili su se brojni chefovi, ugostitelji i općenito ljubitelji dobre hrane, pića i Mediterana. Na bogatom programu festivala, koji je počeo u srijedu nezaboravnom večerom u splitskoj ribarnici, su paneli, masterclassovi za učenike i profesionalce te ekskluzivne večere u renomiranim splitskim restoranima. Festival traje do 9. listopada, a kompletan program možeš pronaći ovdje.
Pogledaj fotografije s otvorenja festivala u splitskoj ribarnici: