U splitskoj je peškariji, uz jela s potpisom Zlatka Marinovića, otvoren festival Taste the Mediterranean. Ribarnica je drugu godinu zaredom pretvorena u impozantnu kulisu, a umjesto svježe ribe, na stolovima su bili tanjuri s ribljim delicijama.
Tim Zlatka Marinović, vlasnika kultnog Noštroma, večeru je započeo sa salatom plavog morskog raka s kremom od lastovskih vinogradarskih bresaka i pinjolima. Uslijedio je foie gras obložen lardom od turopoljske svinje s kremom od morskih šparoga i tartarom jadranske plavorepe tune. Treći je slijed bio pečeni cvijet tikvice punjen skutom i repom jadranskog škampa, a potom je u velikim tanjurima stigla gregada od grdobine. Na samom su kraju stigli juneći obrazi alla pašticada s pireom od kestena, a večer je zaokružena desertom od badema s preljevom od bijele čokolade te želeom od mente, smokve i maline.
Deveto izdanje festivala trajat će do subote, 9. listopada, a okuplja čak 26 chefova iz nekoliko mediteranskih zemalja. Oni će pripremati ekskluzivne večere, održati masterclassove za profesionalce te studente i srednjoškolce te pričati na panelima o izazovima i benefitima svoje profesije.
Osim bogatog programa, koji možeš pregledati ovdje, Taste the Mediterranean ove godine uključuje i Noći splitskih restorana. U petak i subotu će Splićani moći uživati tri slijeda s vinom po pristupačnim cijenama. Popis restorana koji su se uključili čeka te ovdje.