Najave 07. listopada 2021.

Taste the Mediterranean otvoren večerom u splitskoj ribarnici

U splitskoj peškariji otvoren je festival Taste the Mediterranean. foto: Jadran Babić za TTM
gastro postao gastro.24sata.hr
Deveto izdanje festivala Taste the Mediterranean otvoreno je, simbolično, večerom u splitskoj peškariji

U splitskoj je peškariji, uz jela s potpisom Zlatka Marinovića, otvoren festival Taste the Mediterranean. Ribarnica je drugu godinu zaredom pretvorena u impozantnu kulisu, a umjesto svježe ribe, na stolovima su bili tanjuri s ribljim delicijama.

Tim Zlatka Marinović, vlasnika kultnog Noštroma, večeru je započeo sa salatom plavog morskog raka s kremom od lastovskih vinogradarskih bresaka i pinjolima. Uslijedio je foie gras obložen lardom od turopoljske svinje s kremom od morskih šparoga i tartarom jadranske plavorepe tune. Treći je slijed bio pečeni cvijet tikvice punjen skutom i repom jadranskog škampa, a potom je u velikim tanjurima stigla gregada od grdobine. Na samom su kraju stigli juneći obrazi alla pašticada s pireom od kestena, a večer je zaokružena desertom od badema s preljevom od bijele čokolade te želeom od mente, smokve i maline.

 | Author: Jadran Babić za TTM Na festivalu Taste the Mediterranean ove će godine sudjelovati čak 26 chefova; foto: foto: Jadran Babić za TTM

Deveto izdanje festivala trajat će do subote, 9. listopada, a okuplja čak 26 chefova iz nekoliko mediteranskih zemalja. Oni će pripremati ekskluzivne večere, održati masterclassove za profesionalce te studente i srednjoškolce te pričati na panelima o izazovima i benefitima svoje profesije.

Osim bogatog programa, koji možeš pregledati ovdje, Taste the Mediterranean ove godine uključuje i Noći splitskih restorana. U petak i subotu će Splićani moći uživati tri slijeda s vinom po pristupačnim cijenama. Popis restorana koji su se uključili čeka te ovdje. 

 | Author: Jadran Babić za TTM Redatelj Danis Tanović, direktorica TTM festivala Ingrid Badurina Danielsson, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, splitski gradonačelnik Ivica Puljak, izvršna direktorica festivala Dubravka Tomeković Aralica, direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra; foto: foto: Jadran Babić za TTM

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.