U četvrtak 22. svbnja novi restoran Pierrot, smješten u sklopu Keight Hotela Opatija, bio je domaćin ekskluzivne gourmet večere povodom predstavljanja novog sezonskog menija.Ovaj gastronomski događaj za pamćenje okupio je uzvanike iz svijeta gastronomije te istinske ljubitelje hrane, koji su među prvima imali priliku kušati neka od jela iz novog menija i uživati u stručno uparenim vinima.
Večera u restoranu Pierrot, smještenom u sklopu Keight Hotela Opatija
Večera u restoranu Pierrot, smještenom u sklopu Keight Hotela Opatija
Spoj tradicije i suvremenih kulinarskih tehnika
Večeru je pripremao chef Miroslav Janjić, poznat po svom umijeću spajanja suvremenih kulinarskih tehnika s bogatom tradicijom mediteranske kuhinje. Gosti su uživali u pažljivo osmišljenom tasting meniju, u kojem su se istaknuli uravnoteženi okusi, kreativna prezentacija i korištenje svježih, lokalnih namirnica.
Večera u restoranu Pierrot, smještenom u sklopu Keight Hotela Opatija
Večera u restoranu Pierrot, smještenom u sklopu Keight Hotela Opatija
Sjajno i stručno sparivanje jela s vinom
Vinska pratnja svakog slijeda bila je povjerena sommelieru Klaudiju Jurčiću, jednom od najcjenjenijih vinskih stručnjaka u regiji. Nositelj WSET diplome i alumnus Austrian Wine Academy, Klaudio je višestruki prvak Hrvatske u sommelijerstvu, s nastupima na svjetskim i europskim prvenstvima. Njegov odabir vina dodatno je obogatio gastronomski doživljaj večere, ističući savršenu harmoniju između tanjura i čaše.
Večera je označila početak nove kulinarske sezone restorana Pierrot, koji se nastavlja pozicionirati kao destinacija za istinske hedoniste i ljubitelje vrhunske gastronomije. Novi meni dostupan je svim gostima hotela, kao i vanjskim posjetiteljima.
Večera u restoranu Pierrot, smještenom u sklopu Keight Hotela Opatija