Najave 10. srpnja 2025.

Od sushija do tiramisua: Evergreen Sushi ima slasnu ljetnu ponudu

evergreen sushi
Evergreen Sushi - Monaco rolls
foto: Filip Popović i Bojan Zibar
Omiljeni Evergreen i ovog ljeta ostaje otvoren sa svim poznatim okusima i tiramisuom koji je postao gradska legenda

U srcu Zagreba, dok mnogi tragaju za ljetnim predahom, Evergreen Sushi Experience nudi savršeno utočište za sve ljubitelje vrhunske azijske kuhinje. Svi favoriti iz njihove kuhinje dostupni su u Ilici 49. Prostor zadržava prepoznatljiv Evergreen šarm, no u ljetnoj, ležernijoj varijanti koja se savršeno uklapa u ritam toplih zagrebačkih dana.

Handmade every day

Restoran, koji se već više od desetljeća vodi filozofijom handmade every day, i ovog ljeta donosi autentične okuse, svježe pripremljene rolice i specijalitete koji nastaju isključivo od najkvalitetnijih namirnica.

evergreen sushi | Author: Filip Popović i Bojan Zibar Evergreen Sushi - Evergreen roll, The Uramaki i Samurai roll foto: Filip Popović i Bojan Zibar evergreen sushi | Author: Filip Popović i Bojan Zibar Evergreen Sushi - Oroya Daikon kozice foto: Filip Popović i Bojan Zibar

U središtu ponude ističe se svježa divlja jadranska tuna – premium sastojak koji definira okus brojnih signature jela poput Monaco rolla s tartarom od tune i hrskavim sushijem te Samurai rolls s kozicama, tartarom i blagom pikantnom notom. Upravo ova vrhunska tuna, iz domaćeg ulova, izvozi se i na japansko tržište što dovoljno govori o njezinoj kvaliteti.

Među delicijama koje valja isprobati, ističe se i Tataki nigiri s citrusnim notama, pravo ljetno iznenađenje koje spaja teksturu, svježinu i preciznost u svakom zalogaju.

Osim po kvaliteti sastojaka, Evergreen se ističe i pristupačnošću, odolijevajući trendu poskupljenja u ugostiteljstvu, što ga čini još privlačnijim izborom za svakodnevni sushi ili posebne prilike.

evergreen sushi | Author: Filip Popović i Bojan Zibar Evergreen Sushi - Tataki tuna foto: Filip Popović i Bojan Zibar evergreen sushi | Author: Filip Popović i Bojan Zibar Tataki tuna - Samurai rolls foto: Filip Popović i Bojan Zibar

evergreen sushi | Author: Filip Popović i Bojan Zibar Samurai roll - Omakse tempura foto: Filip Popović i Bojan Zibar evergreen sushi | Author: Filip Popović i Bojan Zibar Evergreen Sushi nudi i sada već slavni tiramisu foto: Filip Popović i Bojan Zibar

Kako je Evergreenov tiramisu postao pravi hit

Ono što ovog ljeta privlači posebnu pažnju, svakako je tiramisu. Ne radi se o klasičnom desertu, već o pažljivo pripremljenoj slastici koja oduševljava svježinom, savršenim omjerom okusa i prozračnom teksturom. Rađen prema tradicionalnoj recepturi firentinskog svećenika, ovaj desert postao je gradska legenda i česti razlog za povratak mnogih gostiju.

Ljetna ponuda uključuje i brunch menije, osmišljene za kasne doručke, spontana druženja ili lagani obrok u pauzi od posla. Uz već dobro poznate kombinacije za dvoje - Evergreen Classic, The Last Samurai ili Tokyo - gosti mogu istražiti i nova jela, svježe tempure, topla predjela i wok varijante pripremljene po narudžbi. Svaki tanjur u Evergreen kuhinji priprema se u trenutku, bez unaprijed pripremljenih sastojaka i bez kompromisa.

Bilo da ste stari znanac Evergreena ili tek otkrivate njegove okuse sada je idealan trenutak da doživite japansku kuhinju u punom sjaju. Svježe, precizno, ukusno te dostupno svakog dana.

evergreen sushi | Author: Filip Popović i Bojan Zibar Evergreen Sushi - Sakura roll foto: Filip Popović i Bojan Zibar

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.