Najave 26. kolovoza 2024.

Odlična prilika za kušanje Decanterom nagrađenih slovenskih, ali i hrvatskih vina!

9. Salon Decanterjevi nagrajenci
9. Salon Decanterjevi nagrajenci
foto: Peter Irman
U utorak 3. rujna u Brdu pri Kranju održat će se jubilarno 10. izdanje popularne slovenske vinske manifestacije Decanterjevi nagrajenci na kojoj će se predstaviti Decanterom nagrađena vina iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i drugih susjednih zemalja

Svake godine prvo u kasno proljeće jedva čekamo objavljivanje liste Decanterovih medalja za tekuću godinu i, naravno, prvo pogledamo tko je od vinara iz Hrvatske osvojio prestižna priznanja.

A nakon toga jedva čekamo kada će naši dragi susjedi Slovenci pripremiti sada već čuveni Salon Decanterom nagrađenih vina, popularne Decanterjeve nagrajence, na kojima se predstavljaju slovenski vinari koji su u tekućoj godini osvojili medalje prestižnog vinskog časopisa, ali i njihovi kolege iz Hrvatske, Srbije i drugih zemalja u slovenskom susjedstvu.

Decanterjevi nagrajenci 2023. Možda vas zanima... Slovenci proslavili osvojene Decantere, a slavlju se pridružili i Hrvati Špajza

 | Author: Peter Irman 9. Salon Decanterjevi nagrajenci foto: Peter Irman

Jubilarno 10. izdanje Salona

Uvijek je to odlično organizirana manifestacija, s posjetiteljima visoke vinske kulture, u kojoj posebno uživamo. Tako će biti i ove godine kada se Salon održava po jubilarni 10. put, u utorak 3. rujna u Brdu pri Kranju. Na ovogodišnjoj slavljeničkoj manifestaciji (koju je dosad posjetilo više od 2200 posjetitelja, istinskih ljubitelja vina) predstavit će se više od 50 vinara, uglavnom iz Slovenije, Srbije i Hrvatske, kao i vina iz drugih zemalja koje zastupaju slovenski trgovci.

Na jubilarnom 10. Salonu Decanterom nagrađenih vina očekuje nas retrospektiva platinastih medalja, dvije stručne vinske radionice i poseban vinski bar. Salon se održava pod pokroviteljstvom časopisa Decanter, a prisustvovat će članovi njihova organizacijskog i marketinškog tima zaduženi za ovo najvažnije, najveće i najvjerodostojnije ocjenjivanje vina na svijetu.

 | Author: Peter Irman Tonja Blatnik, PR Decanterjevi nagrajenci, i Olivia Mason, DWWA foto: Peter Irman

Platinasta retrospektiva i odlične radionice

Na Retrospektivi platinastih medalja predstavit će se sve platinaste medalje koje su na Decanterovom ocjenjivanju osvojila slovenska vina, kao i regionalni i međunarodni trofeji. Mnoga od ovih vina moći će se probati u posebnom wine baru koji će biti postavljen u suradnji s tvrtkom ASKO, poznatom po svojim vrhunskim vinskim vitrinama.

Na radionici "Best of show - gdje se vina Balkana uklapaju u današnju međunarodnu situaciju" pričat će se o sve boljoj kvaliteti vina proizvedenih na Balkanu, ali i o izazovima s kojima se susreću vinari u regiji, posebno kada svoja vina šalju na međunarodna natjecanja kao što je Decanter World Wine Awards (DWWA). Radionicu će voditi Australka Beth Willard, dopredsjednica DWWA.

Decanterjevi nagrajenci 2023. | Author: Peter Irman Decanterjevi nagrajenci 2023. foto: Peter Irman

Održat će se i radionica "Srpske superzvijezde, vina o kojima se priča" koju će voditi Igor Luković, glavni urednik časopisa Vino i Fino i ocjenjivač na DWWA. Tema će biti vina iz Srbije (internacionalne, ali i autohtone sorte) koja su u svijet krenula nakon onih iz Slovenije i Hrvatske.

Jedan od vodećih slovenskih vinskih profesionalaca Robert Gorjak, ravnatelj škole Belvin i organizator Salona Decanterjevi nagrajenci, obećava nam nezaboravno kušanje vina na jubilarnom Salonu. Ipak se Decanterove nagrade smatraju najvažnijim, najvećim i najvjerodostojnijim ocjenjivanjem vina na svijetu.

 | Author: Peter Irman Robert Gorjak, ravnatelj škole Belvin i organizator Salona Decanterjevi nagrajenci foto: Peter Irman

Decanter Možda vas zanima... Hrvatskoj ove godine samo 11 zlata na Decanteru! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.