Najave 24. kolovoza 2023.

Odlična vijest: Split po prvi puta postaje Vinski grad!

Vinski grad
Vinski grad u Splitu održat će se na novoj event lokaciji Kolur - Zvončac foto: Vinart
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon Zagreba, Pule i Varaždina Vinski grad po prvi put stiže u Split! U gradu pod Marjanom Vinski grad održat će se od 7. do 24. rujna, u novoj event zoni Kolur - Zvončac

Odlična vijest za ljubitelje vina i one koji će to tek postati - od 07. do 24. rujna Split postaje - Vinski grad. Naime, poznati vinski festival Vinski grad prvi put dolazi u Split na Kolur - Zvončac, novouređenu event zonu na Obali Kneza Branimira 19.

Radno vrijeme festivala bit će od 19 pa sve do 1 sat iza ponoći, a u tom periodu ljubitelji otmjenog druženja moći će kušati fina vina iz svih hrvatskih regija s naglaskom na lokalne vinarije. Predstavit će se dalmatinske vinarije Stina, Skaramuča, Markus, Ško vina, Hvar Hills, Royal Hills, Testament, Black Island, Vislander, Grabovac i Korlat.

 

Vinski grad Varaždin Možda vas zanima... Vinski grad na Špancirfestu bit će najbolji do sada! Najave

 

Uz njih, za znatiželjne koji žele upoznati i vina iz ostatka Hrvatske stižu vinarije Štampar, Kopjar, Rossi, Matić, Cattunar, Marčeta, Benvenuti, Galić, Vinarija Kutjevo d.d. i Markota. Inozemnu ponudu čine poznati proizvođač prosecca Astoria (Italija), Lillet (Francuska) te Vina Simčič i De Adami Zaloščan iz Slovenije.

 | Author: Vinart Vinski grad u Split stiže od 7. do 24. rujna foto: Vinart

Za one koji još nisu počeli uživati u vinu, u ponudi će biti i kokteli koje će pripremati House of prosecco and gin što omogućava Roto Svijet Pića te pivska kućica Erdinger.

Odgovornost za vrhunsku atmosferu preuzima ekipa iz Jukebox.hr, a glavni partneri projekta, Römerquelle, Roto Svijet Pića, President sirevi, Konzum, Perutnina Ptuj pripremaju prekrasno uređene lounge zone iz kojih posjetitelji neće htjeti otići. Sjajnu ponudu vina pratit će hranom majstori street fooda Bite of fun s dnevnim kreativnim ponudama jela.

 

Vinski grad Pula Možda vas zanima... Titov park u Puli postaje Vinski grad! Najave

 

 | Author: Vinart Vinski grad u Zagrebu ove godine zabilježio je nikad veći broj posjetitelja foto: Vinart

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 5 eura, a konzumacija se plaća karticom, odnosno kuponima na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne. Sve novosti i informacije o Vinskom gradu, ali i svakodnevnu atmosferu pratite na društvenim mrežama Vinarta Facebooku i Instagramu.

 | Author: Vinart Vinski grad uvijek ima vrhunska vina i sjajnu atmosferu foto: Vinart

 

Vinski grad Možda vas zanima... Zagreb od 15. lipnja postaje - Vinski grad! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.