Najave 23. svibnja 2024.

Za vikend uživamo u pjenušcima i jagodama!

Dani pjenušaca i jagoda
Dani pjenušaca i jagoda
foto: Press
Ovaj vikenda na Plešivici se odvija omiljena manifestacija Festival pjenušaca i jagoda u kojoj sudjeluju vodeći plešivički vinari i OPG-ovi

Pjenušac i jagode savršen su spoj, a to dobro znaju i na Plešivici... Naime, ove subote i nedjelje, 25. i 26. svibnja, na Plešivici se odvija njihova omiljena tradicionalna manifestacija - Festival pjenušaca i jagoda. Posjetitelji će moći uživati u pjenušcima vodećih plešivičkih vinara, ali i vrhunskim jagodama lokalnih OPG-ova.

U manifestaciji sudjeluje čak 12 vinara, te Hotel Princess, a u ponudi su promotive cijenu čaše pjenušca te domaćih jagoda članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten.

blondies Možda vas zanima... Prefini blondies s jagodama i bijelom čokoladom Recepti

 | Author: Shutterstock Pjenušac i jagode savršen su spoj foto: Shutterstock

Vrhunski pjenušci - plod cjelogodišnjeg rada

S puno ljubavi najbolji hrvatski pjenušci nastaju upravo ovdje, na prekrasnim obroncima Plešivice, u vinogradima u kojima se u kvalitetu vina i pjenušaca ulaže svaka kap znoja, truda i strasti. Domaćini, plešivički vinari, dočekat će posjetitelje u svojim dvorištima i podrumima, spremni s njima podijeliti rezultate cjelogodišnjeg rada.

Keksi s jagodama Možda vas zanima... Slasni keksići s jagodama koje moraš probati Recepti

No vinarije nude i puno više za one koji su željni kušati i nešto drugačije, ali i zabaviti se u ugodnom ambijentu. Uz raznovrsnu ponudu hrane u kojoj i u slanim i u slatkim kombinacijama dominira proljetna kraljica - jagoda, kušat ćete i jedinstvene pjenušce, uživati u glazbi i šetnji vinogradom, a sve to u vremenu od 11 do 22 sata. No zabava ni tu ne prestaje jer će se i ugostiteljski objekti u gradu pobrinuti za dobar provod nakon festivala.

 | Author: Anastasia Zhenina/Unsplash Savršene, slasne, domaće jagode foto: Anastasia Zhenina/Unsplash

Pjenušavi minibus

Na Festivalu pjenušaca i jagoda sudjeluju Dobra berba, Gregorić, Ivančić Griffin, Ivančić, Jagunić, Kolarić (Coletti), Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember, Tomac & Bajda, R. Braje, Hotel Princess i OPG Damir Gregorić, a detaljnu ponudu na svakoj lokaciji prouči ovdje.

Tijekom festivala na tri pjenušave rute vinare će povezivati dva minibusa kapaciteta maksimalno 8 osoba. Na kojim točno relacijama autobusi prometuju i kakav im je vozni red saznaj klikom na link.

Rolada od jagoda i krem sira Možda vas zanima... Cheesecake rolada s jagodama - neodoljivo fina! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:14 23. Svibanj 2024.

    Yes