Najave 14. travnja 2025.

Ovako će izgledati uskrsni ručak u Esplanadi

Uskrs u Esplanadi
Slasni Uskrs u Esplanadi
foto: Arhiva hotela Esplanade
Esplanadina chefica Ana Grgić Tomić osmislila je poseban meni u kojem će gosti omiljenog zagrebačkog hotela Esplanade uživati na sam Uskrs, u restoranu Zinfandel's

Otmjeni restoran Zinfandel's zagrebačkog hotela Esplanade idealno je mjesto za proslavu obiteljskog Uskrsa. Raskošan ručak s pomno biranim delicijama chefice Ane Grgić Tomić, pjenušava dobrodošlica, klavirska glazba i vesela dječja potraga za pisanicama samo su neki od trenutaka koji će obilježiti ovaj posebni blagdan. Provedite proljetne praznike u Zagrebu: istražite čari metropole i opustite se u povijesnom ambijentu hotela koji ove godine obilježava 100 godina postojanja.

Uskrs u Esplanadi | Author: Zenn Maar Hotel Esplanade foto: Zenn Maar Uskrs u Esplanadi | Author: Arhiva hotela Esplanade Chefica Ana Grgić Tomić foto: Arhiva hotela Esplanade

Obiteljski ručak na Uskrs u Esplanadi

Šefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić pripremila je raskošan uskrsni jelovnik koji slavi proljeće i uskrsne običaje. Povedite obitelj u raskošno ozračje restorana Zinfandel's, gdje vas na sam Uskrs, u nedjelju 20. travnja, očekuje prava blagdanska gozba.

Po dolasku nazdravite uz čašu rashlađenog pjenušca, a potom se uz zvukove klavirske glazbe prepustite poslasticama poput domaće šunke pečene u kruhu, moussea od dimljene pastrve, terine od hobotnice s pečenim rajčicama i sušenim maslinama, dimljenog lososa, jaja punjenih kremom od začinskog bilja ili slasnih divljih šparoga s pečenim kozicama.

Kremasta juha od šparoga, štrukli, patka s mlincima...

Potražite okrepu uz kremastu juhu od šparoga s božanstveno mekim gnudima, pinjolima i ricottom ili pak odaberite goveđi consommé s domaćim rezancima. Blagdanski objed u Esplanadi bio bi nezamisliv bez Esplanadinih štrukli, zapečenih za savršen okus.

esplanade štrukli Možda vas zanima... Pogledaj kako nastaju kultni Esplanade štrukli! Najave

Dopustite da vas oduševi raznolika ponuda jela s uskrsnog bifea: teleća plećka s pečenim krumpirom, janjeći but s palentom i začinskim biljem, pečena patka punjena jabukama i narančama sa zapečenim mlincima, slasni biftek s korom od crnog češnjaka uz zapečeni krumpir i umak od prženog ružmarina. Za ljubitelje morskih plodova u ponudi su file brancina s raštikom i svježim komoračem te poširani losos u listu kelja s kremastim umakom od citrusa uz pečene brokuline.

Ovdje pogledaj kompletan Esplanadin uskrsni meni.

Uskrs u Esplanadi | Author: Arhiva hotela Esplanade Esplanade (uskrsni) doručak foto: Arhiva hotela Esplanade Uskrs u Esplanadi | Author: Arhiva hotela Esplanade Uskrs u Esplanadi foto: Arhiva hotela Esplanade

Neodoljivi Esplanadini deserti

No prava poslastica stiže na kraju: jednostavno morate kušati nešto s Esplanadina popisa neodoljivih deserata! Domaća ručno rađena pinca s kandiranim voćem, makovnjača i orahnjača po tradicionalnom receptu s dodatkom umaka od vanilije, osvježavajuća torta sa sirom i jagodama uz dodatak mente, čokoladna torta s kandiranom narančom, kolač od mrkve i badema sa svježom ricottom, kolač od maka sa šljivama i marcipanom, slastice u čašicama i nezaobilazna čokoladna jaja punjena kremom od maline samo su neki od slatkih užitaka koji će vas osvojiti.

Uskrs u Esplanadi | Author: Arhiva hotela Esplanade Uskrs u Esplanadi foto: Arhiva hotela Esplanade Uskrs u Esplanadi | Author: Arhiva hotela Esplanade Uskrs u Esplanadi foto: Arhiva hotela Esplanade

Uskrsna igraonica za najmlađe Esplanadine goste

Uz to, djecu očekuje vesela uskrsna igraonica u kojoj će sudjelovati u kreativnim radionicama, bojenju jaja i potrazi za pisanicama.

Prepustite se delicijama, biranim vinima i pjenušcima, elegantnom ugođaju, uskrsnim običajima i veselom raspoloženju te proslavite Uskrs na najbolji način – u zagrebačkoj Esplanadi.

Uskrsni ručak poslužuje se na Uskrs, u nedjelju 20. travnja, od 12:30 do 16 sati u restoranu Zinfandel's. Broj osoba je ograničen, stoga preporučujemo da stol rezervirate unaprijed. Uskrsni ručak uz čašu pjenušca, animaciju za djecu i klavirsku izvedbu iznosi 165 € po osobi, dok dječji meni stoji 85 € po djetetu. Rezervacija stola u restoranu Zinfandel's moguća je na telefon +385 (0)1 4566 644, te e-mail zinfandels@esplanade.hr

Hotel Pera Palace Možda vas zanima... Hotel Esplanade najavljuje posebnu večeru posvećenu gastro iskustvu Orient Expressa Najave

Uskrs u Esplanadi | Author: Arhiva hotela Esplanade Uskrs u Esplanadi foto: Arhiva hotela Esplanade

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.