Najave 02. srpnja 2018.

Parfemi i gastronomija: Nova olfaktivna večera!

foto: Šimun Šitum
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagreb će ovoga četvrtka postati bogatiji za novo organoleptičko iskustvo za osjetila. Ponovno se parfemi pretvaraju u hranu i koktele. Autor i idejni začetnik projekta Juraj Sotošek Rihtarec, od prve je večere promijenio sve mirise i prilagodio ih proljetno-ljetnom ozračju i atmosferi.

Olfaktivna večera održat će se kao i prva u zagrebačkom Noëlu, u četvrtak 5. srpnja u 19 h.

"Takav nivo kuhinje i kreativnosti pokazao se kao izvanredan partner, i čini mi se da svaki put možemo otići korak dalje" , rekao nam je gospodin Rihtarec.

 | Author: Šimun Šitum foto: Šimun Šitum

S iskustvom prve večere, ovoga puta će kokteli doslovno pratiti miris, dok će jelo pratiti i uparivati se s koktelom. Magija se zbiva u kombinaciji namirnica koje daju efekt jednak kao u efektu parfema, i chef Noëla Goran Kočiš je stvarno pokazao sav svoj talent. Namirnice koje se koriste su zaista rijetke, počevši od začina koje će se koristiti, do sitnih priloga.

Na primjer, koristit će crne orahe koji su fermentirali godinu dana u svojem soku, uz odležavanje na začinima dok u potpunosti nisu potamnili.

 | Author: Šimun Šitum foto: Šimun Šitum

"Zadnji put, posebna gošća je bila Sylvaine Delacourte iz Guerlaina, dok je ovaj put moj specijalni gost Andy Tauer, parfumer iz Švicarske. Dolazi iz Züricha samo zbog Olfaktivne večere, kako bi prisustvovao uparivanju parfema, hrane i koktela. Njemu u čast, posvećeno je otvaranje večere s pozdravnim zalogajem i koktelom, kao i glavno jelo. Glavno jelo je inspirirano parfemom "Lonestar Memories", miris kauboja koji jaše sam kroz pustinju. Uspjeli smo osmisliti najkreativnije jelo do sada koje će se zbog izvrsnosti pojaviti i na redovnom meniju Noëla nakon 5. srpnja. Radi se zanimljivom spoju mrke i mesa koji zajedno daju efekt dima i zemlje, bas kao u parfemu" , dovršio je Rihtarec.

 | Author: Šimun Šitum foto: Šimun Šitum

Koktele ponovno radi Karlo Ferenčak, koristeći vrlo rijetka i odležavana pića i formule mu doslovno prate mirise. Za potrebe jednog koktela, na primjer, uzgajao je sijeno kako bi iz njega dobio ulje koje odgovara mirisu parfema iz prvog slijeda.

Za sve koji su propustili prvu večeru, kliknite na link ispod teksta, a mi vas od srca pozivamo da se pridružite ovom veličanstvenom i specifičnom doživljaju!

Rezervacije: info@noel.hr
tel:+38514844297
ili direktno sommelier Ivan Jug +385 95 5606 640

 

Možda vas zanima... Ekskluzivno: Olfaktivna večera u Noëlu Najave
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.