PLACe Market, omiljeno okupljanje ljubitelja street fooda u Hrvatskoj, vraća se u svom blagdanskom izdanju koje će se održati dva petka zaredom, 6. i 13. prosinca, na zagrebačkom Dolcu. U čarobnom blagdanskom ozračju, od 18 sati pa sve do ponoći, posjetitelji će moći uživati u vrhunskim street food specijalitetima, napitcima, odličnoj glazbi i veseloj atmosferi.
Brojni zvjezdani gosti kuhaju slasna jela
Na blagdanskom izdanju, osim standardnih sudionika, sudjelovat će i drugi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, Dubravkin put koji na Dolcu sa svojim chefom Tiborom Valinčićem gostuje 13. prosinca, kao i chef Melkior Bašić koji kuha 6. prosinca te chef Roko Nikolić, koji će se 13. prosinca pridružiti gostima iz Splita - Pigeriji Gudin koja će oba petka uveseljavati Zagrepčane sa svojom ponudom raznih jela od svinje.
Ovaj petak, 6. prosinca, na Dolac ponovno dolazi i splitski Artičok na čelu sa chefom Stipom Šušnjarom donoseći mediteranske okuse u srce Zagreba sa svojim ribljim kobasama i fritulama od bakalara.
Melkior kuha rižoto od pivca, a bit će i pohane sarme, brudeta...
Kako i priliči ovom vrhunskom street food marketu, ponuda hrane i pića bit će na nivou pa ćemo tako ovaj petak, osim u spomenutom, moći uživati i u rižotu od pivca chefa Melkiora Bašića, povratku kultnog i originalnog Cubano sendviča čiji je glavni sastojak sporo pečeno trgano meso svinjetine koje se marinira čak 12 sati, a kojeg će pripremati na štandu Cubania.
U ponudi će biti i sjajni bao bunsi od pašticade i brudet od hobotnice iz Dante tapas bara, a posjetitelji će uživati i u pohanoj sarmi s pogačom, premium quicheu s brie sirom i gljivama, slatkim božićnim palačinkama Darling&Shegrtsa, raznim tjesteninama iz ponude Al Dentea.
U ponudi će biti i vrhunski odležani steakovi sa štanda Meat the King, crni rižot, gulaš od divljači i babka chefa Vedrana Stojanca na štandu Oui chef. Nešto na žlicu donosi Thai Thai koji priprema aromatičnu Tom Yum juhu s kozicama i čilijem, a osim njihovog već tradicionalnog Pad Thaija tu su i proljetne rolice s bananom i Nutellom.
Sushi, topli sake, tradicionalne blagdanske slastice...
Božićnom izdanju PLACe Marketa pridružuje se i chef Martin Reljanović koji će kuhati na štandu METRO-a, zatim SOHO sushi koji će nuditi slane i slatke gyoze i kozice u tempuri, a na Dolac će donijeti i okuse Božića jer će pripremati i blagdansku sushi rolicu te topli sake.
Kao i obično, popularna slastičarnica Amelie je zadužen za sve slastice koje će ovoga puta uključivati i neke tradicionalne blagdanske klasike, a za vruće koktele, kuhano vino i sve što nas grije zadužen je PLACe market centralni bar.
Osim vrhunske hrane, blagdanski PLACe Market donosi i dodatne sadržaje. Tako će nas prvi petak kombinacijom R'n'B ritmova i blagdanskih pjesama rasplesati DJ Kiki B, dok će drugi petak glazbu puštati DJ MM koji će osigurati odličnu glazbenu podlogu za druženje i ples.
Naravno, sve će pratiti prigodne blagdanske dekoracije za pravu 'Instagram friendly' atmosferu, a ono što je posebno zanimljivo svima s djecom, 6. prosinca, na Svetog Nikolu, najmlađi posjetitelji u 19 sati dočekat će Svetog Nikolu koji će im, kako doznajemo, donijeti i darove jer su bili dobri.
PLACe Market, projekt nacionalne revitalizacije tržnica, već dvije godine okuplja neke od najboljih domaćih ugostitelja i chefova te je postao omiljena gastro destinacija za brojne građane i turiste. Gotovo da i nema domaćeg chefa koji do sada nije pokazao svoje umijeće na PLACe marketu. #PlacMarket #BožićNaPlacu #PetkomJedemoNaPlacu