Najave 11. listopada 2024.

Počeo je Burger Festival Zagreb, evo što se nudi...

burger festival zagreb
Burger Festival Zagreb
foto: Sandro Sklepić
Najnovije izdanje Burger Festivala Zagreb traje do 20. listopada na Trgu Franje Tuđmana gdje se može uživati u vrhunskim burger kreacijama, ali i dobroj zabavi

Jučer je na Trgu dr. Franje Tuđmana u Zagrebu počeo Burger Festival Zagreb, najstariji i najpopularniji streetfood festival u nas.  Sve do nedjelje 20. listopada uživat će se u već dobro poznatim hit burgerima, ali i najnovijim burger kreacijama.

Kako smo na burgere u Zagrebu već godinama navikli u rujnu, ovo smo izdanje zaista čekali s nestrpljenjem te već prvoga dana pohitali provjeriti što se nudi na 13 kućica okruženih prostranim parkom obojenim jesenskom romantikom. A evo što se sve nudi...

burger festival zagreb 2024 Možda vas zanima... U Zagreb se vraća Burger Festival, znamo sve o ponudi! Najave

Od vrhunske junetine preko divljači do egzotike

Burger Bar

Svojim Signature 2.0 i Smoked Chilli burgerima još su jednom pokazali beskompromisnu hrabrost u kombinacijama i pristupu. Signature 2.0 rade od light brioche peciva tostiranog s maslacem, 20 dkg 100% junećeg odreska (chuck- short rib- brisket), pancete, karameliziranog luka, rukole, slatke gorgonzole i domaće lime-aioli majoneze. Smoked Chilli također je u light brioche pecivu tostiranom s maslacem, čini 20 dkg 100% junećeg odreska (chuck- short rib- brisket), edamer sir, prženi luk, jalapeño papričice i domaća smokey spicy majoneza.

burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Burger Bar Signature 2.0 burger foto: Sandro Sklepić

Grof Lovski

Svoje premijerno predstavljanje na Burger Festivalu učinili su nezaboravnim, a Lovski Smash burger s mesom jelena u brioche pecivu sa žutim umakom, sirom, pancetom, prženim lukom i kineskim kupusom, te Šiš Burger - šiš ćevap premazan kajmakom u duguljastom somunu definitivno su favoriti.

burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Marko Lušić, Grof Lovski i Zvrk roštiljka foto: Sandro Sklepić

Thai Thai

Prava oaza za sve željne egzotičnih kombinacija - oduševit će vas njihov Pad Thai beef burger s umakom od kikirikija, cheddar sirom, azijskom coleslaw salatom, ukiseljenim lukom i kikirikijem, dok za one željne intenzivnijih okusa imaju Tom Yum beef burger s tom yum umakom, slaninom, cheddar sirom, iceberg salatom, rajčicom, ukiseljenim svježim krastavcima i prženim lukom. Imaju i bao bunse i klasični pad thai te mango sticky rice, krumpiriće i batate - tu smo shvatili da se moramo vratiti još koji put.

Degustaciju nam je dodatno obogatila prezentacija svetonedeljskih Rajskih rajčica koju je vodio Marin Nekić spretno nam sugerirajući kojom rajčicom ćemo najbolje očistiti nepca za idući burger.

burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Pad Thai Beef Burger by Thai Thai foto: Sandro Sklepić

Već dobro poznata imena i provjerena kvaliteta

Oui Chef by Vedran Stojanac

Nima tice do prasice je jedinstvena kombinacija burgera u domaćoj sourdough focaccii sa sporo pečenim odreskom svinjskog vrata, coleslaw i zelenom salatom,  romanesco umakom, ribanim sirom, te lardom crne svinje. Pobuna u kokošinjcu je hrskavi pileći burger umotan u Pringles čips s aurora umakom, mariniranim lukom, zelenom salatom i ribanim sirom, a tu je i Kravlje, ludilo vol. 2 s junetinom, matovilcem, džemom od luka, domaćim kiselim krastavcima, topljenim sirom i BBQ umakom.

burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Chef Vedran Stojanac, burger Nima tice do prasice foto: Sandro Sklepić

Institut za burgere by Mate Janković,

Iako smo mislili da već znamo sve o njima, uspjeli su nas izuti iz cipela svojim smash varijacijama poznatih nam burgera, a posebno bismo izdvojili Onion Cheese Smash koji rade u burger pecivu sa 100% junetinom iz domaćeg uzgoja, cheddar sirom, honey mustardom, namazom od topljenog sira, džemom od luka, jalapeño papričicama i prženim lukom. Sve ovo su samo slova na papiru dok ne zagrizete u ovu savršeno izbalansiranu fantaziju.

burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Institut za burgere by Mate Janković, Bacon Cheese Smash foto: Sandro Sklepić

Chef's Burger by Ivan Pažanin

Pažaninov Chef’s Burger u Zagreb je stigao sa naizgled poznatim burgerima, ali svi su redom nadograđeni, odnosno 2.0 verzije hitova: Crispy Kapule, Original Cheese burgera i Creamy Pomodora. Sastojci burgera Creamy Pomodoro 2.0 su domaća junetina u krumpirovu pecivu, s cheddar sirom, basil garlic majonezom, džemom od cherry rajčica, ljubičastim lukom i rikulom.

burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Chef's burger by Ivan Pažnin - Creamy Pomodoro 2.0 foto: Sandro Sklepić

Ima i slatkog!

Good Food

Ponosno predstavljaju svoj Crispy Chicken Slaw burger koji osvaja savršeno spremljenim crispy pilećim fileom, cheddar sirom, coleslaw salatom, prženim lukom i sweet’n’sour umakom. Tu su i Fresh Feta i Caprese Pesto burgeri koji zvuče neodoljivo.

burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Good Food - burger Crispy Chicken Slaw foto: Sandro Sklepić burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Ginglebells kokteli foto: Sandro Sklepić

Ginglebells

Nude čak 23 različita koktela, poput Mojita, Yuzu Collinsa i Teranino spritza.

Bold.Burger

U samo par dana od otvaranja lokala na Britancu postali su zagrebačka gastro senzacija, a na Burger Festivalu Zagreb nude slasnu kolekciju smash burgera među kojima su Kaj, Bacon i Brisket burgeri po receptu Ivana Zidara.

burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Bold.Burger - van Zidar i Augustin Miletić foto: Sandro Sklepić burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Guloso Burgers & More - burger Cheesy Special foto: Sandro Sklepić

Guloso Burgers & More

U ponudi je i lanjski pobjednik međunarodnog burger festivala u Beogradu, Cheesy Special.

Picnic Mingle & Fun

Vrijedni i odlično raspoloženi Zadrani ovaj put nude svoj slavni Burger od kozica i novitet - Blue Cheese burger kojeg spravljaju s gorgonzolom, chutneyjem od smokve, jabukom, dijon aiolijem i pancetom.

burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Picnic Mingle & Fun - Blue Cheese burger foto: Sandro Sklepić burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Ice Crone foto: Sandro Sklepić

Ice Crone

Popularni soft serve sladoled od vanilije ili čokolade u vrućem kroasanu prelivena umakom po želji - od slane karamele, pistacije do jagode, te posipana lješnjakom, pistacijom ili šarenim sprinkle mrvicama.

Dobra zabava na Burger Festivalu Zagreb

Već u petak 11. listopada je na rasporedu popularna radionica Pinelli i vino, u subotu od podneva stižu Krešimir i Gregor iz Zg Street Arta koji će sve zainteresirane naučiti izrađivati stickere. U utorak od 17,30 sati je na rasporedu zabavan i poučan Food kviz by Metro koji vodi Ribafish, u srijedu gratis koncert veselog dvojca Kuzma i Shaka Zulu, a koncert Connecta je s otvaranja prebačen na subotu 19. listopada.

burger festival zagreb | Author: Sandro Sklepić Burger Festival Zagreb foto: Sandro Sklepić

Svakoga dana tu su i najbolji zagrebački DJ-i te ogromna Zagi kids zona s adrenalinskim avanturama za najmlađe. Svi korisnici ZABA Mastercard kartica usto mogu svakodnevno od 12 do 15 sati uživati u Happy Hour popustu od 10%, a najvažnije, što god mi hvalili ili ne, svi posjetitelji mogu tijekom Festivala putem QR kodova na kućicama i računima glasati za svoj omiljeni burger, te ćemo i ove godine u nedjelju 20. listopada doznati tko će od sudionika ponijeti prestižnu titulu pobjednika Burger Festivala Zagreb 2024.

Burger Festival Zagreb svaki je dan otvoren od podneva do ponoći.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.