Najave 01. prosinca 2017.

Počeo prvi Zagreb Craft Beer Festival!

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Prvi Zagreb Craft Beer Festival u organizaciji Craft Rooma, koji održava se dana i sutra, 1. i 2. prosinca u Studentskom centru u Savskoj 25, otvorio je britanski veleposlanik u RH Andrew Dalgleish.

Velika Britanija je, naime, zemlja partner prvog Zagreb Craft Beer Festivala, a zahvaljujući dobroj suradnji Zagreb je ugostio ponajbolje britanske neovisne pivare poput Fourpurea, TinyRebela ili pak MoorBeera, koji je prije pardana proglašen Najboljim craft pivarom Velike Britanije u 2017. godini.

Na tiskovnoj konferenciji predstavila su se osmorica od čak 20 britanskih pivara koji će se sudjelovati na Zagreb Craft Beer Festivalu, te brojni domaći pivari. Britanske boje uz veleposlanika Dalgleisha branili su pivari iz Fourpure Brewing, Tiny Rebel, Moor Beer Company, Saltaire, ShinDiggerBrewing, Ilkley Brewery, Vibrant Forest Brewery, Abbeydale Brewery.

 | Author: Promo foto: Promo
Ovom prigodom britanski veleposlanik Andrew Dalgleish je izjavio: „Izuzetno nam je drago što smo ove godine zemlja partner prvog Zagreb Craft Beer Festivala na kojem će se predstaviti 20 craft pivovara iz Velike Britanije, a njih osam ima i svoje predstavnike na Festivalu. Zahvaljujem Craft Roomu što nas je prepoznao kao partnera i pozivam sve vas da nam se pridružite u petak i subotu na kušavanju piva iz Velike Britanije i Hrvatske. Craft is GREAT!“ 

 

Možda vas zanima... Počinje WineOS - festival vina i hedonizma Najave

 

Subotnje prijepodne posjetitelji će pak provesti na „Hangover brunchu“ gdje će moći degustirati delicije koje će pripremiti istaknuti domaći chefovi, i gdje će i oni najuporniji uživatelji u piću od hmelja doći na svoje. U ovom prvom, 'zimskom' izdanju ZCBW-a naglasak će biti na svježe skuhanim, 'snažnijim' zimskim stilovima (porter, stout, barley wine, winterale-ovi sa začinima (npr. cimet), brown ale i sl.), dok predstavljanje ljetnih craft stilova organizatori najavljuju za šest mjeseci, na 'ljetnom' izdanju ZCBW-a.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.