Najave 10. siječnja 2024.

Prava lička večera Dina Galvagna u Rougemarinu

Dino Galvagno
Dino Galvagno foto: Facebook @Slatki Zrinjevac
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Dino Galvagno sutra, u četvrtak 11. siječnja u Rougemarin Bistrou kuha večeru od autentičnih ličkih namirnica - svinje mangalice, ličkog krumpira, mliječnih proizvoda... Jedva čekamo!

Već smo se zaželjeli chefa Dina Galvagna, njegovih odličnih jela i inovativnih ideja. I onda nas je razveselilo njegovo gostovanje na Slatkom Zrinjevcu gdje je krajem prosinca, u suradnji s METRO-om, održao odličnu radionicu održivog kuhanja. I eto ovih dana stiže nam još jedna sjajna vijest – naš omiljeni chef sutra, u četvrtak 11. siječnja, u Rougemarin Bistrou, kuha sjajnu večeru od autohtonih namirnica s ličke Plješevice.

"Ovo nije gourmet večera, ali... 😉 Čekamo vas s nečim posebnim ovog četvrtka", poručuju iz Rougemarina u kojem će se gosti uistinu pogostiti odličnim jelima.

Tema menija su proizvodi ličke Plješevice – svinja pasmine mangalica, uzgojena slobodno na visoravni na 850 metara nadmorske visine, lički krumpir, te proizvodi od domaćeg mlijeka iz Lapačke doline.

Od samog menija rastu nam zazubice, a evo što će gosti sutra kušati u Rougemarinu, na meniju s potpisom Dina Galvagna… Sve počinje 'Uvertirom' koja obuhvaća domaće čvarke od mangalice, tlačenicu od glave, ukiseljeno i fermentirano povrće, topla lička peciva.

 | Author: Facebook @Slatki Zrinjevac Dino Galvagno foto: Facebook @Slatki Zrinjevac

Večera se nastavlja 'Zalogajima' – krumpirom s basom, valjušcima te juhom od krumpira. Zatim slijedi 'Meso': pečenica (kare) s aromama ličkih polja, kobasice, odresci odabranih dijelova svinje, pečenje, grah, tikva i kukuruz.

Za kraj, naravno, slijedi 'Slatko' – prhki kolač od sala s pečenim dunjama te biskvit s medom i peludi.

Što reći, osim da će dijeta pričekati još jedan dan!  

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.