Najave 17. svibnja 2017.

Premium vina Moët Hennessy grupacije

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrhunska vina iz iz vinarija Cloudy Bay s Novog Zelanda, Cape Mentelle iz Australije, Terrazas de los Andes iz Argentine i Numanthia iz Španjolske zaista okusom odaju mjesto porijekla.

Vođeno kušanje vodila je brend ambasadorica Wendy van den Schrick, koja je u ugodnoj atmosferi rooftopa Lateral u Zagrebu pojasnila specifične uvjete proizvodnje svakog vina. Naznačila je na samom početku kako "priče prodaju vina", a zatim i upoznala goste sa pričama vinograda  i svake od osam predstavljenih berbi.

Prisutni su imali priliku kušati novozelandski Cloudy Bay Sauvignon blanc 2016, nakon čega su uslijedila vina sa zapadne obale Australije - Cape Mentelle Sauvignon blanc Semillion 2016, Cape Mentelle Shiraz 2012 i Cape Mentelle Cabernet sauvignon 2011.

 | Author: PROMO

Sljedeća je predstavljena argentinska vinarija Terrazas de los Andes koja se ponosi svojim Terrazas Malbec 2015, Terrazas single vineyard Cabernet sauvignon 2011 i Cheval des Andes 2009. Posljednja je kušana kompleksna španjolska Numanthia 2011, proizvedena u relativno maloj količini zbog izrazito niskog prinosa grožđa.

Možda vas zanima... Siniša Lasan: Imamo ponajbolja svjetska vina! Kolumne

 | Author: PROMO

 

http://www.miva.com.hr/

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.