Najave 21. prosinca 2016.

Promocija: Kadarka Tonković po promotivnoj cijeni uz gratis pralinu

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Još samo danas iskoristite priliku i probajte sjajnu kadarku Tonković po promotivnoj cijeni od 17kn uz gratis pralinu

Početkom 2000-tih hrvatska obitelj Tonković kupila je desetak hektara zemlje u Bačkim vinogradima na Subotičko-horgoškoj pješčari i ondje zasadila kadarku. Angažirali su enologe iz Mađarske a kasnije i iz španjolske vinske regije Rioje kako bi napravili moderno i elegantno vino od ove stare, autohtone sorte Panonske ravnice. 

Izgradili su podrum, ukopan u pješčanoj dini, uredili mali lijepi salaš i iz godine u godinu, iz berbe u berbu - vina su sve bolja. Svjetska vinska javnost već je prepoznala kadarku Tonković: Rosé, Fantazija i Rapsodija ponosne su nositeljice Decanterovih medalja

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Vina Tonković piju se u Bordeauxu, zauzela su svoje mjesto u bordoškom muzeju vina La Cité du Vin,  vole ih (zahtjevni) Francuzi, polako se probijaju na englesko tržište, ali vole jako -  i Zagreb. Upravo u Zagrebu, na prelijepom Adventu, traju dani kadarke i čokolade, na štandu Bubbles & Food Bar, uz posebnu cijenu: čaša kadarka Fantazije 2011 stoji svega 17kn, a uz nju gratis ide izvrsna pralina Topolovec. "Kadarka Happy Hours" traju još danas, 21.12.od 19-21h, a sve ostale (sate i) dane čaša kadarke Tonković može se kušati za 23kn.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Ne propustite zanimljiv spoj dviju tradicija u etapi "renesanse", stare sorte kadarke koja se vratila u modernom i privlačnom ruhu i praline Topolovec, nasljednice nekadašnjih kolača iz čuvene slastičarnice Topolovec iz Bogovićeve. Kadarka i pralina vole se u centru Zagreba, na štandu Bubbles & Food Bar @ Advent, kušajte i vi taj "perfect mach"...

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Kadarka Happy Hours:

https://www.facebook.com/tonkovicwinery2006/photos/?tab=album&album_id=1746922502295608

O vinu u bordoškom muzeju:

https://www.youtube.com/watch?v=BRTIBha-NOk

Više o vinariji:

http://www.vinarijatonkovic.com/ 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.