Najave 11. srpnja 2024.

Prva veganska tvrdo kuhana 'jaja' nisu oduševila

veganska tvrdo kuhana jaja
WunderEggs
foto: Crafty Counter
'Jaja' WunderEggs dostupan su na tržištu od prošle godine, no konzumenti se žale da su okusom i teksturom daleko od 'pravih'

Prva tvrdo kuhana jaja na svijetu napravljena isključivo od namirnica biljnog podrijetla razveselila su cijelu vegansku zajednicu. WunderEggs su nastala iz želje osnivačice Heme Reddy da stvori visokokvalitetnu, praktičnu i minimalno obrađenu biljnu hranu koja je zdrava i ekološki prihvatljiva.

WunderEggs su najnovija inovacija američke tvrtke Crafty Counter. Veganska jaja dostupna su u trgovinama Whole Foods u SAD-u od 2023. godine.

Tekstura i okus - ni blizu 'pravim' jajima

Ova gotova tvrdo kuhana 'jaja' su stvorena u suradnji sa znanstvenicima koji se bave razvojem novih prehrambenih proizvoda i sastavljena su od 100% biljnih sastojaka: vode, badema, indijskih oraščića, kokosovog mlijeka i kurkume kao prirodnog bojila.

Međutim, unatoč velikoj novini koju to predstavlja za vegane, čini se da su, za sada, izazvala dosta kontroverzi među kupcima zbog svoje teksture i okusa; koji nisu ni blizu onima tradicionalnih jaja. Pa se pitamo - čemu sve to? Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

veganska tvrdo kuhana jaja | Author: Crafty Counter WunderEggs poslužena u plant based obroku foto: Crafty Counter

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.