Najave 30. studenoga 2022.

Prvi put na Fuliranju - okusi i mirisi Dalmacije na kotačima

foto: Picnic
gastro postao gastro.24sata.hr
Novosti na Fuliranju su uvijek dobrodošle! I to ne znači da nismo bili zadovoljni ponudom dosad, nego da volimo šarenilo i raznolikost zagrebačkog adventa.

Što više, to veselije! I to u ovom slučaju uistinu vrijedi, jer što je veća ponuda na Adventu, to smo mi veseliji! A prvi put će zagrebački advent, barem iz kuta ponuđača, doživjeti i ekipa Picnica. Ova zadarska ekipa već nešto više od godinu dana na kotačima obilazi Hrvatsku i priprema street food koji je već mnoge oduševio. A sad će priliku dobiti i posjetitelji Fuliranja na Strossmayerovom trgu.

Priča Picnic mingle&fun priča je o ostvarenju snova dvojice mladića. Vedran Božičev i Ivan Karačić su, nakon višegodišnjega rada u velikim ugostiteljskim sustavima, odlučili pokrenuti vlastitu priču. U svijetu ugostiteljstva se dobro osjećaju i snalaze, a sve do sada naučeno mogu primijeniti u svom poslovanju. Za njih street koncept uspješno ujedinjuje atraktivne zalogaje, zabavu i dobru glazbu.

 | Author: Picnic Snow foto: Picnic

Za ovogodišnje Fuliranje, na kojem gostuju prvi put, posebno su se pripremili. O uređenju njihove kućice brinu kreativci iz kolektiva Kalan i Propet (A most unusual garden), a u suradnji s Koferom. pripremaju interaktivnu igru za posjetitelje, koja će postati veliko božićno darivanje. Zato se toplo odjeni i ponesi sa sobom dobru vibru, pa put pod noge - do Strossovog trga, a kad stigneš potraži veliku ploču za ispisivanje božićnih želja i baci selfie uz gigantskog stvora. 

Za dobro raspoloženje jako su važni iće i piće, pa Picnicovci stižu s Blackijem - najboljim debitantom na ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu.  Ako postaješ strastveni sarmoljubac čim se celzijusi spuste, moraš probati the sarmu kakvu još nisi. Oduševit će te na prvi griz, jer kombinacija je neodoljiva, a što se u njoj krije morat ćeš otkriti sam.

 | Author: Picnic Sarma by Picnic foto: Picnic

Picnic uvodi i nedjeljni ručak i poziva sve na druženje s gostima iz Skradina. Pripremat će poznati skradinski rižot na tradicionalni način, a guštanje u okusima i mirisima gurmane očekuje svake nedjelje u 13.30 h (4.12.,11.12.,18.12.).  Osiguraj svoju porciju sreće rezervacijom na kućici, jer uvijek se traži tanjur više. 

Svakoga petka iz Picnicove kućice širit će se mirisi posebno osmišljene štrudle od bakalara, s nekim tradicionalnim elementima, uz aioli od gorušice i ukiseljenu ljutiku

Između Božića i Nove godine Zadrani donose mirise Dalmacije i omiljeno jelo pašticadu,  odnosno street varijantu, koja će se moći kušati samo sedam dana.

 | Author: Picnic Cheez dog foto: Picnic

No, da ne bi sve bilo u iću, moramo spomenuti i piće. Ako se slučajno ne odjeneš dovoljno toplo, ne brini se, zagrijat će te kuhani gin, pa ti neće trebati ni dekica. Picnicovci kuhaju najbolji hrvatski Old Pilot’s Gin, obogaćen sokom od jabuke, medom, svježom narančom i zimskim začinima. Ovaj gin dobitnik  je više od 20 međunarodnih nagrada, a bez sumnje pravi ljubitelji žestice zavoljet će ga na prvi gutljaj.

Svrati, zapiši svoju božićnu želju i nazdravi s ekipom uz iznenađenje koje Zadrani spremaju.

Možda vas zanima... Ove godine Zagreb ima Fuliranje i Fooling Around – ne možemo dočekati! Najave Možda vas zanima... Pripremi se za Advent kod Matoša i zaviri iza naj-šik blagdanske kulise Najave
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.