Najave 04. travnja 2018.

Prvi rođendan Fakina uz Stone Brewing & Mason Burgers!

foto: Medvedgrad
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak osam piva iz svjetski poznatog Stone Brewinga, nagrađivani Mason burgeri i Ozren Kanceljak kao DJ dobitna su kombinacija za slavljenički tulum kojeg ćete se sjećati barem narednih godinu dana

Vrijeme brzo prolazi u dobrom društvu, zar ne? Nismo se ni okrenuli, a već je proletjelo godinu dana od otvaranja craft bara Fakin. Upravo tim povodom u subotu 7. travnja s početkom u 20 sati organiziramo rođendanski tulum! Ekskluzivno pivo, vrhunski burgeri i probrana glazba, to je dobitna kombinacija za slavljenički tulum kojeg ćete se sjećati barem do narednog rođendana.
 

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

Prije svega se moramo pohvaliti da smo za prvi rođendan nabavili pregršt piva jedne od najpoznatijih američkih pivovara - Stone Brewing. Naredne subote na našim pipama ekskluzivno točimo ne jedno, ne dva, već osam piva ove svjetski poznate pivovare. Iz njihove podružnice u Berlinu stigla nam je svježa roba - Arrogant Bastard Ale, Go To IPA, Stone IPA, Stone Ripper, Berliner Weisse (White ghost), Arrogant Bastard Bourbon Barrel Aged, Americano Stout, Double Bastard Ale - koja će vas čekati rashlađena na optimalnu temperaturu u naše četiri rashladne komore, po čemu je Fakin korak ispred svog vremena i jedinstven craft bar na ovim prostorima.

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

Ako nas pitate, craft pivo najbolje se sljubljuje s vrhunskim burgerom. Stoga smo u goste pozvali Mason burgers & stuff - najbolji hrvatski burger u 2017. godini prema ocjenama posjetitelja Zagreb Burger Festivala, razvijen prema posebnoj recepturi chefa i vlasnika franšize Ivana Zidara. Iznimno važna komponenta Mason burgera je brioche pecivo čiji recept je doveden do savršenstva nakon tri mjeseca rada na tajnom omjeru sastojaka. Druga, ali ne manje važna komponenta Mason burgera je meso od junetine koje je odležano u suhoj komori te zbog fermentacije ima specifičan okus. Kako bi udovoljili svim ukusima u sklopu Mason franšize razvijeno je nekoliko inačica burgera, a za rođendanski tulum u Fakinu Ivan je pripremio dvije mesnate poslastice - Mason Bear burger (odležana junetina, panceta, jaje na oko, kiseli krastavci, zelena salata. BBQ umak od piva) i Craft burger (odležana junetina, špricana crnim pivom u odležavanju, točnije Crnom Kraljicom), dimljeni sir od kumica s Dolca, džem od luka i crnog piva, majoneza od pancete i potočarka). Ma tko tome može odoljeti?

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

"Iako je Mason došao kao posljednji, na samom kraju testiranja 15 hamburgera na istoimenom festivalu na Strossu, smogli smo snage, pojeli i njega i proglasili ga apsolutnim pobjednikom. Dakle, to je cijeli ručak između dva peciva, ozbiljno, odležano, kompletno i divno mesinje i sve što ide s njim, i idealna podloga za pivicu, tri, pet... Najtoplija preporuka." za mason burger kaže predsjednik žirija i glavni urednik Gastro.hr-a Domagoj Jakopović Ribafish.

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

Naravno, pravi rođendanski tulum mora imati i svog DJ-a. I u ovom slučaju smo se odlučili za poznato i priznato ime, ne samo u svijetu glazbe, već i u svijetu piva. Ozren Kanceljak, popularni Kanca, već nam godinama uljepšava večeri i noći svojim izborom glazbe, nekad u Lapidariju i Kulušiću, danas u popularnim zagrebačkim klubovima, a 7. travnja u Fakinu. Osim kao DJ-a, novinara, glazbenog menadžera te marketinškog i komunikacijskog savjetnika, neki ga poznaju i kao osnivatelja popularne Facebook grupe Volim Pivo. Kako god, Kanca će se pobrinuti da i zaplešete nakon svih nabrojanih delicija, htjeli vi to ili ne.

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

Za sve one koji će biti spriječeni, spomenimo i da će Stone piva biti na našim pipama, kako se popularno kaže, do isteka zaliha, a Mason burgere ćete moći probati do 14 travnja. Eto, sada nemate razloga da narednog tjedna ne posjetite Fakin.

Vidimo se u Fakinu! Živjeli!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.