Radionice, koje su dio projekta „Hrvatska 365 Gourmet“, pružaju vrhunski edukativni sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući marketing. Radionica u Osijeku održat će se 9.11. 2017. u Muzeju okusa, a u Zagrebu 10.11. u hotelu Westin.
Na obje radionice posjetitelji će imati priliku poslušati predavanja o svjetskim kulinarskim trendovima, lokalnoj kuhinji, modernom slastičarstvu, sljubljivanju hrane i vina te menadžmentu restorana. Chef Lionel Levy, poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, će u sklopu svog predavanja „Glava u zvjezdicama“ objasniti što znače Michelinove zvjezdice, kako doći do njih te kako ih sačuvati.
Na radionici će govoriti i chef Filippo Saporito, koji dolazi iz slavne gastronomske regije Toskane, okrunjen je s jednom Michelinovom zvjezdicom i glavni je chef restorana "La leggenda dei frati" u blizini Firence. Svoj meni chef Saporito temelji na svježim, lokalnim namirnicama provjerenih proizvođača, a glavna atrakcija je tjestenina spremljena po tajnoj recepturi te razne slastice. Obitelj Saporito u poznata je po sudjelovanju u raznim televizijskim cooking emisijama na regionalnim i nacionalnim programima kao što je emisija La Prova del Cuoco na RAI TV.
Chef slastičar Yoan Dessarzin će održati prezentaciju „Slatki dašak za lijepo sjećanje“, a Gabriel Vasquez „LoveMark, brendiranje emocijama“.
U programu radionice će također sudjelovati ugledna sommelierka Mira Šemić, te Sandi Paris, četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava najboljih sommeliera koji je predstavljao Hrvatsku na brojnim europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera.