Najave 05. listopada 2023.

Revelio! Uskoro stiže 2. dio magične kuharice

Harry Potter kuharica
Prije dvije godine izašao je prvi dio Harry Potter kuharice, a uskoro nam stiže i nastavak! foto: Josip Regović/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Čarolije se događaju i u kuhinji, osobito uz kuharicu inspiriranu dogodovštinama malog čarobnjaka Harryja Pottera!

Prošle su dvije godine od izdanja prve službene Harry Potter kuharice na hrvatskom jeziku - i vrijeme je za nastavak. Sve obožavatelje franšize oduševit će vijest da od 16. listopada mogu testirati 40 novih recepata inspiriranih čarobnim svijetom koji je prije više od četvrt stoljeća osmislila J.K. Rowling.

Prva je kuharica uključivala slatka i slana jela koja mogu pripremati i najmlađi, uključujući i veganske i bezglutenske recepte. Druga kuharica će, prema najavama, biti nastavak započete priče, a puni je naziv "Službena Harry Potter kuharica – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci, 2. dio"

 

Možda vas zanima... Harry Potter je jeo ove pogačice od bundeve – probaj ih i ti! Recepti

 

 | Author: Školska knjiga Nova službena Harry Potter kuharica – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci, 2. dio foto: Školska knjiga

Neki od recepata koje možeš očekivati su Zlatne kikiriki zvrčke, Vatreni umak u Plamenom peharu, Juha Napadačka vrba, Hagridova zmajska jaja i Palačinke preobrazbe. Recepti su označeni munjama, pri čemu jedna znači da je riječ o receptu za početnike, dok tri munje označavaju nešto teži izazov. Uz to, bojama su označeni i recepti prikladni za vegetarijance, vegane ili za čitatelje koji su na bezglutenskoj prehrani. 

S obzirom na sadržaj prve kuharice, očekujemo i puno zabavnih informacija vezanih uz filmove i knjige o malom čarobnjaku. 

 

Možda vas zanima... Butterbeer ili pivoslac - omiljeni napitak čarobnjaka Recepti

 

Autorica je Joanna Farrow, koja je osmislila recepte i za prvi dio, a sve ih je odobrila i sama J.K. Rowling. Upravo zbog toga, za razliku od brojnih drugih Harry Potter kuharica koje su dostupne na Internetu, ove se dvije smatraju službenima. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.