Recepti 03. listopada 2022.

Harry Potter je jeo ove pogačice od bundeve – probaj ih i ti!

foto: Instagram screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Pogačice od bundeve možda nisu prva stvar koja će ti pasti na pamet kad pomisliš na kraljicu jeseni. No, ako si ljubitelj slavnog čarobnjaka, poželjet ćeš ih probati napraviti…

Prije nekoliko dana objavljena je vijest koja je protresla svijet obožavatelja Harryja Pottera – i u prosincu će svi pohrliti prema Beču. Tamo će se održati velika, poznata svjetska izložba posvećena Harryju Potteru. Ako si pravi štovatelj mladog čarobnjaka bit ćeš tamo. A za put si možeš ponijeti pogačice od bundeve, nastale po uzoru na one kakve je Harry jeo na svom putu do Hogwartsa.

No, budući da do prosinca imamo još jedan cijeli mjesec za „odvaliti“, možda da ipak pokušaš pripremiti ih i ranije. Ako planiraš nekog povesti sa sobom, možda su baš pogačice od bundeve inspirirane Harryjem Potterom savršena najava ovog puta? Znaš ono, pripremiš pogačice i prirediš iznenađenje...

Razdoblje u kojem nam je bundeva zanimljiva i u kojem volimo jesti razne specijalitete s tim finim, narančastim mesom bundeve je poprilično dugo, pa imamo vremena za pregršt toga. Iako nam juha od bundeve nikad neće dosaditi i iako je volimo u svakoj mogućoj kombinaciji, ove pogačice s bundevom možda ćeš poželjeti pripremiti čak i ako nisi ljubitelj Harry Pottera.

Možda vas zanima... Tri kremaste juhe koje volimo u prohladnim jesenskim danima Recepti

Jer, da, ima i takvih. Štovateljima njegova lika i djela nije to potpuno jasno, ali pomirit će se s tim. Pa ako si među njima, jednostavno na ove pogačice gledaj kao na – pogačice s bundevom. Isplati se isprobati i ovakav, drukčiji recept s bundevom. Na kraju krajeva, možda je ovo baš tvoj novi hit za Halloween koji uskoro stiže.

Pogačice od bundeve

Ako slijedite ovaj recept, dobit ćete 6 pogačica, pa ako planirate nahraniti veću ekipu, možda trebaš udvostručiti ili utrostručiti količinu. Doduše, ako ne patiš za previše nadjeva, možeš samo udvostručiti tijesto, pa smanjiti količinu nadjeva.

Sastojci:

Tijesto

  • 300 g brašna
  • 30 g šećera
  • ½ žličice soli
  • 75 grama hladnog maslaca
  • 75 masti
  • 80 mililitara hladne vode

Nadjev

  • 450 grama pirea od bundeve
  • 120 g šećera
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice đumbira

Priprema:

  1. U kuhinjski robot ili blender ubaci brašno, šećer, sol, maslac i mast. Pulsiraj 20 minuta, dok ne bude kašaste teksture.
  2. Ulij hladnu vodu u smjesu i miješaj dok ne dobiješ tijesto. Ako je previše suho, dodaj žlicu vode.
  3. Oblikuj tijesto u kuglu i zamotaj u plastičnu foliju. Stavi u hladnjak na sat vremena.
  4. Pripremi nadjev tako što ćeš spojiti pire od bundeve, šećer, začine i promiješati.
  5. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  6. Izvaljaj tijesto na debljinu 3,5 mm.
  7. Izreži 6 krugova.
  8. Na sredinu svakog kruga stavi 2-3 žlice nadjeva.
  9. Navlaži rubove tijesta vodom i preklopi tijesto da dobiješ oblik polukruga. Vilicom utisni rubove tijesta da ga spojiš dodatno.
  10. Tijesto probuši na debljem dijelu da pustiš zrak unutra. Ako želiš Harry Potter pogačice, ureži HP ili znak munje.
  11. Pospi šećer po vrhu pogačica.
  12. Peci papiru za pečenje 30 minuta, dok ne posmeđi.

I nabavi karte za izložbu!

salata od bundeve Možda vas zanima... Salata od pečene bundeve i feta sira je sjajna ideja! Recepti Možda vas zanima... Curry od bundeve – jesenska kraljica s još više okusa Recepti Možda vas zanima... Za ručak pripremi sezonsku tjesteninu s bučom i pancetom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.