Treći rođendan Chevo'sa u Adamićevoj 1, najpopularnijeg restorana/pečenjare Zapruđa, protekao je tako da smo u ovom hramu vrhunskog roštilja (u kojem su najeli čak i poznatog borca Boba Sappa) isprobali jelo s kojim napadaju najgladnije stanovnike naše metropole i okolice - tris rebrica!
Ovaj specijalitet njihovog novog chefa Igora Peteka, koji je zanat kovao na više mjesta u isto toliko zemalja svijeta, kao i druga jela iz ponude Chevo'sa (logično, sjajni ćevapi) te vrhunskoj graševini jedne od najpoznatijih hrvatskih vinarija Kutjevo. A koja je Chevo'sova priča, rekao nam je njihov neumorni PR Vanja Paris.
"Chevo's je restoran nastao iz potrebe da ekipa iz Zapruđa ne mora ići na gablec preko ceste u Utrinu. Dobro, ne baš točno tako, ali od sasvim malog pogona u svega par kvadrata, kroz tri godine danas u Chevo'sovoj posadi postoje 22 člana. Timski rad i požrtvovnost obilježili su rast i razvoj ovog projekta i to je filozofija koju pokušavamo prenijeti na svakog svog zaposlenika.
Od objekta kapaciteta tridesetak sjedećih mjesta izgradili smo roštilj oazu s preko stotinu mjesta. Tada smo o vođenju ovakvog projekta i gastro sceni znali vrlo malo; znali smo skuhati hrenovke, ispeći jaja i s obzirom na to da je cijela garnitura osnivača upravo iz Zapruđa znali smo i naručiti ćevape u somunu kod danas popularno zvanog „trovača“. Koji nam nikada nisu sjeli. Imali smo ideju i viziju, imali smo dovoljno hrabrosti i gomilu samopouzdanja s kojom bi porazili i 300 Spartanaca da su nasrnuli na naše snove.“ Rekao je PR, konobar, kuhar i katica za sve Chevo'sa, Vanja Paris.
Rebarca odavno su u ponudi Chevo'sa, a meso se preko noći tunka u mješavini začina koja se sastoji od soli, ružmarina, kajenske paprike, papra, lovorovog lista, i granulata crvenog luka. Sutradan se suši i dimi te lagano peče na temperaturi od 135 stupnjeva. Nakon tri sata, rebarca se ostave hladiti i čekaju na zalijevanje jednim od tri umaka.
Klasičan BBQ umak tako sada ima konkurenciju u umaku pripremljenom s medom, sokom od naranče, kajenskom paprikom, pivom i dva-tri tajna sastojka te Jack Daniel's umaku u koji uz ovaj Tennessee Whiskey idu i ketchup, sjemenke sezama, koncentrat rajčice, Worcestershire umak, smeđi šećer, sol, papar, jabučni ocat, luk u prahu i dimljena paprika.
Uglavnom, kako je mudro rekao Mate Janković, vrijeme je da neko novo jelo zasjedne na tron zagrebačkih zalogajnica i fast foodova, pa zašto to ne bi bila upravo rebarca iz Chevo'sa? Još kad ih spojite s vrhunskom graševinom Kutjevo, čija berba 2016 jednostavno ubija... Sjajan spoj!
Treći rođendan Chevo'sa u prisustvu klape Larus posjetilo je i stotinjak ljubitelja vrhunskog roštilja koji su ovdje gotovo svakoga dana, a nadamo se da će se dobra priča samo sve više i dalje širiti. Navratite i vi na najbolji roštilj južno od Save dok se ne dokaže suprotno, i uživajte u šarolikoj ponudi roštilja i drugih jela restorana Chevo's!