Plućica na kiselo, špek fileki, pržena jetrica, pohane brizle... Iznutrice su odgojile mnoge od nas, neki su se na to privikli, neki nikada neće, ali u ime svih nas koji štujemo i čak obožavamo takve specijalitete, sprema se jedno definitivno sjajno druženje.
Nutrijada, odnosno Festival iznutrica, svoju će premijeru u Zagrebu imati u petak, 19. siječnja, a održat će se od 18.00 – 23.00 h. Domaćin i organizator, restoran Bicko, na Karlovačkoj cesti 24, nakon natjecanja u roštiljanju i festivala tripica opet oduševljava svojim inovacijama, a popis imena koja će kuhati za ovu priliku - nikada nisu bio jači!
Tako će se u boju s iznutricama s dva autorska recepta pojaviti chefovi u gostima; Braco Sanjin i Hrvoje Zirojević, dok za domaćine kuha njihov as Vjekoslav Gelemanović. Rezervira se na šanku restorana po simboličnoj cijeni od 100 kuna, što podrazumijeva neograničenu konzumaciju jela i 1,5 dcl vrhunske graševine Perak. A onda je sve na vama. Detalje potražite na stranici Bicka na facebooku.
Kako se još nismo oporavili od savršene štrudle s filekima sa zadnjeg druženja slične vrste, ne možemo dočekati što će nam finoga ovoga puta predstaviti elita hrvatskog kuharstva. Koja svoje recepte skriva kao zmija noge, ali baš je u tome i čar!
Pa ako niste osjetljivi na specijalitete, koji baš i nisu nešto eksponirani, a znate da su poslastica i trenutni veliki hit u cijelome svijetu, vidimo se u petak u Bicku! Mi to ne propuštamo!