Najave 28. kolovoza 2017.

Show cooking: “Sa susjedima kod sata”

foto: TZ Karlovačke Županije
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon prošlogodišnjeg premijernog i iznimno uspješnog predstavljanja Karlovačke županije Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića, 2. izdanje događanja Sa susjedima kod sata održat će se u četvrtak, 7. rujna od 09:00 do 19:00 sati.

I ove godine, manifestacija će biti najveći izlog raznovrsne i bogate kulturno-povijesne, tradicijske, eno i gastronomske, turističke te gospodarske ponude Karlovačke županije koja će se predstaviti kroz degustacije i prodaju te cjelodnevni program na pozornici i oko nje (etno selo, show cooking, radionice…).

 | Author: TZ Karlovačke Županije foto: TZ Karlovačke Županije

Kod sata će susjedi Zagrepčanima tako pokazati svoje stare tradicijske zanate i običaje poput pletenja košara, našivavanja vrhovačkih pisanica, čihanja perja i filcanja vune, a posebno će zanimljiv biti prikaz izrade jalbe – pokrivala za glavu kojeg su nosile udane žene u selima uz Kupu između Ozlja i Karlovca, a koje se radi od elastičnog materijala šupljikave strukture posebnom tehnikom pletenja (međusobnim prepletanjem sistema niti) na uspravnom drvenom luku – lucnju.

 | Author: TZ Karlovačke Županije foto: TZ Karlovačke Županije

Glazbeni dio programa rezerviran je za nastupe KUD-ova i tamburaških sastava s područja Karlovačke županije te mažoretkinje.

Sladokusce će pak najviše razveseliti dolazak na Trg 30-ak OPG-ova koji će za degustaciju i prodaju ponuditi svoje sireve, med, brašno (heljdino, kukuruzno, ječmenu kašu…), domaće sokove i džemove, voće i gljive, ljekovite pripravke te pekarske proizvode, ali i drvenu i keramičku kuhinjsku opremu i lončariju.

Karlovac Možda vas zanima... Karlovačka rivijera: Gdje i što jesti uz plaže neke od četiriju rijeka Špajza

Zapaženo će zasigurno biti predstavljanje karlovačkog slatkovodnog akvarija Aquatice kao i neizostavne Guinnessove štrudle te brojnih drugih slastica poput torte Katarine Zrinske.

 | Author: TZ Karlovačke Županije foto: TZ Karlovačke Županije

Na TRAD FOOD SPOT-u će Ivana Vukmanić, jedna od najpoznatijih i najboljih kuharica Karlovačke županije, širokoj publici poznata iz TV showa Kruške i jabuke, pripremati tradicionalna jela s područja Karlovačke županije, dok će najmlađi moći uživati u gastro radionicama primjerenim njihovom uzrastu.

 | Author: TZ Karlovačke Županije foto: TZ Karlovačke Županije


Organizatori i partneri događanja "Sa susjedima kod sata" su: Karlovačka županija, Turistička zajednica Karlovačke županije, grad Zagreb, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Karlovca, Hrvatska gospodarska komora-županijska komora Karlovac i Electrolux.

Vidimo se na Trgu bana Jelačića u četvrtak, 7. rujna od 09:00 do 19:00 sati!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.