Najave 30. kolovoza 2018.

Sisački Festival piva i Street food festival uz Bajagu!

Craft
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
4. sisački festival piva održava se u subotu, 15. rujna kao dio manifestacije Dani industrijske baštine, na kojoj posjetitelji mogu upoznati bogatu sisačku povijest. Festival piva kao i svake godine započinje obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ u 14:00 sati.

Ruta sisačkih pivovara nastoji prezentirati tradiciju proizvodnje piva u gradu Sisku od 1855. godine. Tada je u grad stigao Čeh Novak, koji je pokrenuo proizvodnju u zgradi što postoji do današnjega vremena i predstavlja najstariji industrijski pogon u gradu. Ta je pivovara tijekom povijesti mijenjala vlasnike da bi krajem 19. stoljeća došla u vlasništvo bogate sisačko-zagrebačke obitelji Alexander, koja je bila i vlasnik Zagrebačke pivovare.

Navedena obitelj odlučila je modernizirati proizvodnju te 1912. godine osniva novu pivovaru na području grada pod nazivom Zibel. Danas su od te pivovare očuvani podrumi koji svojom monumentalnošću ocrtavaju mogućnosti i snagu nekadašnje tvornice.

 | Author: Promo foto: Promo

Na festivalu će ove godine sudjelovati 14-ak craft pivovara iz Hrvatske. Posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati i kupiti vrhunska piva koja su proizveli domaći pivari. Festival piva počinje u 17:00 sati. Uz pivo dobro ide i dobra glazba, tako da će koncert od 20 sati održati Pickziebneri, a zatim i Bajaga i Instruktori s početkom u 22:00 sata.

Okvirno su najavljene sljedeće pivovare, uz napomenu da može doći do promjene bliže datuma održavanja festivala:

Zmajska
Fulir
PriMarius
Lepi Dečki
Medvedgrad
Mihovil
5th Element (Daruvarsko)
Crafter’s
Križevačko
Pulfer

Osim degustacije domaćih piva, posjetitelji će moći uživati i u gastro delicijama Siska na Street food festivalu. Street food festival ponudit će tradicijsku hranu spremljenu na moderan i street food način. Što se hrane tiče, osim uobičajenih kobasica sisačkih proizvođača, jesti će se i buncek u sendviču, odojak u lepinji, pohane slane palačinke te nešto vegetarijanskih jela kao što su vegeburger i slično. Street food festival započinje u 16:00 sati, kada se za dodatnu zabavu od 16:00 sati organizira se Best beard beer fest - najljepša brada Festivala!

Kako bi se omogućio lakši dolazak u Sisak organiziran je i poseban besplatan vlak „Siscia Express“. Planirani polazak vlaka „Siscia Express“ iz Zagreba je u 13:00 sati , a povratak iz Siska u 00:30.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.